Hvilket vitamin har du brug for i dagligdagen?

0

Der findes flere hundrede typer kosttilskud og multivitaminer på markedet. Sommetider kan det dog være svært at forstå det med småt, når vitaminerne svinger i dosis og i pris. Hvad skal man købe og hvad skal man ikke? I denne artikel giver vi dig 3 ting at gå efter, så du undgår du at proppe dig med vitaminer, som du ikke har brug for, eller med manglende virkning.

Multivitaminer

Multivitaminerne findes der rigtig mange forskellige af, bare i Danmark alene. Selv dit lokale supermarked sælger op til flere af slagsen, og i flere forskellige prisklasser.

I bund og grund er et multivitamin det som ordet fortæller os, nemlig en pille med mange vitaminer i en og samme pille. I de fleste multivitaminer får du i samme tablet, alle 13 eksisterende vitaminer og samtlige af kroppens nødvendige mineraler.

Prisen på multivitaminer kan som sagt svinge en del, og her er det værd at være på vagt. Det er nemlig ikke nødvendigvis ALLE vitaminer, som du behøver et ekstra tilskud af. Så tænk over din livsstil, din kost og de gener du måtte føle i dagligdagen, inden du køber løs.

Har jeg kun brug for et enkelt vitamin?

De fleste som går på jagt efter et glas med vitaminer i deres lokale helsekostforretning eller supermarked, bliver tit i tvivl om, hvilket eller hvilke vitaminer, de har brug for. Måske har man haft symptomer i kroppen på mangel af det ene eller det andet vitamin, og derfor går man på jagt efter netop dette vitamin.

Man skal dog være opmærksom på, at mange af vitaminerne i kroppen arbejder sammen og er gensidigt afhængige af hinanden. Vurderer man eksempelvis et behov for calcium, så bør man også se sit indtag af magnesium og D-vitamin efter i sømmene. Vitaminerne arbejder nemlig sammen, eksempelvis vil mangel på magnesium lukke for meget calcium ind i cellerne, hvilket kan føre til muskelkramper.

Nogle har altså blot brug for et tilskud af et enkelt vitamin, men din læge vurderet, at du kunne have gavn af to eller flere vitaminer eller mineraler i din hverdag, så kan det prismæssigt tit betale sig at begynde på et dagligt multivitamin, som eksempelvis Biosym Omnimin Pure.

Vitamin D

Skal ét enkelt vitamin fremhæves, så må det blive Vitamin-D. Dette vitamin har rigtig mange positive virkninger på kroppen.

Kort fortalt øger den optagelsen af calcium fra din kost og er nødvendig for dine knogler, tænder og for immunforsvarets funktion. Vi danner også en unik form for D-vitamin i huden, når vi opholder os i sollys. Denne type D-vitamin kan ikke fås gennem kosten, derfor er frisk luft og solenergi sundt for os alle!

Hvad end du vælger et supplement af et enkelt vitamin, mineral eller multivitamin, så skal man som Dansker skrive sig bag øret, at alle vitaminpiller i danske butikker og webshops er kontrolleret. Denne kontrol er et lovkrav, og de overholder derfor også alle sammen de samme kvalitetskrav. Derfor kan det ofte sagtens betale sig at investere i det lidt billigere multivitamin, frem for den super dyre vitaminpille.

Er du i tvivl om, hvor godt andre af din dagligdags produkter til personlig pleje har klaret sig i test. Så tag et kig på Forbruger-test.dk. Det skader nemlig aldrig at holde sig opdateret på, hvad der er fup, hvad der er fakta og hvad der bare virkelig virker!

Share.

About Author

Leave A Reply