Du er måske en af dem, som elsker at invitere gæster og være den perfekte vært. Du kan lide at kræse om forberedelserne, og der er ikke efterladt noget til tilfældighederne. Så er denne artikel lige noget for dig.
Om det er i anledning af en fødselsdag eller bare fordi det er hyggeligt, er det ikke uden anstrengelser at man får skabt de bedste omgivelser, når man vil entertaine gæster – især hvis man gerne vil at alt bare skal spille.
Mad tilberedt til perfektion
Når du inviterer gæster til hyggeligt samvær og god mad, vil du sikkert at det hele er tilberedt til perfektion. Du har måske en signaturret du brillerer dine gæster med. Det kræver som regel en hel del timer i køkkenet. Der skal forberedes og tilberedes, så resultatet står knivskarpt Men du kan gøre arbejdet lettere for dig selv uden at give afkald på kvaliteten af måltidet. Med en sous vide stav, kan du tilberede maden til perfektion og samtidig have fuld kontrol.
Når du bruger en sous vide stav til at tilberede maden, tilbereder du den under en lav og præcis temperatur. Du tilbereder maden over længere tid, og det er med til at gøre et hvilket som helst stykke kød mørt som smør. Maden bliver langtidstilberedt. Helt lavpraktisk vakuumpakker du dit kød, fisk eller dine grøntsager i en vakuumpose og sænker det derefter ned i din gryde eller vandkar.
Nem men perfekt dessert
Som afslutning på din festmiddag, skal der selvfølgelig også være en dessert der siger spar to. Og hvem elsker ikke is? Og hvis du så oven i købet har lavet isen selv, vil dine gæster være imponeret. Det behøver slet ikke være så svært at lave en lækker hjemmelavet is. Hvis du bruger en ismaskine, får du et super lækkert resultat uden iskrystaller, som hvis du bare sætter massen i fryseren. Desuden kan du kræse lidt ekstra for serveringen, så det ligner noget en mesterkok har lavet.
Borddækningen er prikken over i’et
En flot borddækning skal der til. Det er lige før et smukt dækket bord inviteret til at nyde lækker mad. Lad være med at fylde for meget på bordet, der er ikke noget værre en at stirre ind i en vase med blomster en hel aften, fordi man ikke kan se dem man sidder overfor. Hold borddækningen enkel, så maden ikke forsvinder i pynt.