7 veje til en fantastisk sommer

0

Der går ikke længe, før sommeren står for døren og efter en lang våd vinter, så trænger de fleste af os til lidt sol og ferie. Er du ikke til charter-rejser, så er der stadig mange måder at få en skøn sommerferie og her giver vi 7 bud på en fantastisk sommer. Der er ingen grund til at spekulere over finansieringen, før du har gjort dig overvejelserne om hvad du gerne vil bruge din sommer på.

1. En sommer fuld af udflugter

Har du ikke lyst eller mulighed for at rejse nogle steder, så er der utallige ideer at hente til at tage på dagudflugter rundt omkring i Danmark. Udover de mange forlystelsesparker, der findes i landet, så er der ligeledes mange alternativer, der kan være mindst lige så spændende for dig uanset om du har børn med eller ej. Der er mange oplevelser at hente på landets mange strande i sommerferieperioden og der er rigtigt mange slotte og herregårde, der åbner op for offentligheden.

 

2. Naturlige omgivelser

Landets mange skove byder på de mest fantastiske oplevelser. Du kan tage familien under armen og gå en tur i skoven for at finde de mange shelterpladser, hvor man kan lave bål og der kan klatres i træer. Selvom Danmark er et fladt land, så findes der mange smukke forhøjninger og bakker, gamle gårde og fyrtøjer som er et besøg værd.

 

3. Ferie med børn

Langt de fleste forlystelsesparker har muligheder for overnatninger i forbindelse med besøgene. Nogle har hoteller, andre har små hytter og campingfaciliteter til rådighed, men uanset hvad kan det være pengene værd at bruge et par dage i en park med masser af aktiviteter. Campingpladser findes overalt i Danmark og er virkelig gode til at imødese børn med en masse aktiviteter, hvor de kan lære en masse andre børn at kende undervejs.

 

4. Togrejser

Næsten uanset hvor i landet, du befinder dig, kan du hurtigt komme med toget ud i verden. Om du vil til modsatte ende af Danmark eller tværs ned over Europa, ja så kan du nyde roen og freden på toget undervejs. At rejse med tog giver en helt særlig oplevelse, da man har friheden til at gå rundt undervejs. På de lange strækninger ned gennem Europa findes der ofte særlige vogne med restaurant på toget.

 

5. Sportsferier

Er du til aktive ferier, så er der masser af muligheder at hente rundt omkring. Det gælder både i Danmark men også hvis du vil udenlands. En cykelferie kan kombineres med de mange tog, der kører hele landet rundt og på den måde har du friheden til at vælge næsten lige meget hvor du vil hen. Alternativt kan du overveje at tage på retræte ferie, hvor der virkelig er fokus på mental og fysisk sundhed. Det kan være yoga ophold eller måske du har mod på at gå Camino de Santiago. Der kan du prøve kræfter med en verden af meditativ bevægelse og hele turen er på 800 km.

 

6. Krydstogter

Fra Langelinie i København ligger snesevis af krydstogtsskibe til og derfra kan man komme på de mest fantastiske rejser rundt i Nordeuropa. En tur med Oslobåden for de korte ture og op langs Norges kyst på en af de længere rejser. Overalt i verden kan man komme på krydstogter, på floder og på verdenshavene. Mulighederne er mange og oplevelserne fantastiske.

 

7. Sofa-rejser

Der er efterhånden mange, der benytter sig af muligheden for at kunne bo privat hos de lokale når vi rejser rundt. Det kan være det er nogen i dit netværk, der kender nogen eller muligvis har du familie et sted i verden, som er værd at rejse til. Det giver en helt særlig oplevelse at bo privat fremfor på hoteller, og det kan helt klart overvejes en ekstra gang, hvis man vil have en unik ferieoplevelse. Der findes mange hjemmesider der tilbyder sofarejser, husbytte og private udlejninger. Kun fantasien sætter grænser.

 

Dertil er der vist kun at ønske dig rigtig god ferie.

Share.

About Author

Comments are closed.