Kryds kontinenterne på en jordomrejse

0

Oplev vores fantastiske klode på en rejse rundt om jorden. Verden er fuld af eventyrlige rejsemål, og det kan være svært at vælge, hvilke man skal opleve. Men hvorfor vælge, når du kan komme hele jorden rundt? Kryds kontinenterne og få mere af det hele.

Hvorfor vælge en jordomrejse?

En jordomrejse giver dig mulighed for at opleve lidt af det hele. Kombiner drømmen om Afrikas savanne med længslen efter Maldivernes kridhvide sandstrande. Lav et stopover i Dubai og oplev orientens mystik. Dans samba i Brasilien og fortsæt rejsen på dykkereventyr i Australien. Hvis du tager på en jordomrejse, får du det bedste fra alle verdensdele. Den ene uge står du i minusgrader på Franz Joseph gletsjeren i New Zealand, mens du den næste uge ligger badet i sved på en bountystrand i Thailand. Det er enormt spændende at opleve forskelligheden mellem kontinenterne, og det er med at suge alle eventyrerne til sig, mens man er afsted.

Hvor længe skal man rejse?

Det kan være overvældende at få så mange indtryk på så kort tid, så det er en god idé at sætte nok tid af til sin jordomrejse. Du skal minimum bruge 2-3 måneder, men det kan anbefales at bruge endnu længere tid. Det afhænger selvfølgelig af, hvor mange lande og kontinenter du har planer om at besøge. Der skal gerne være plads til at trække vejret og nyde nuet, mens man er afsted. Hvis du pludselig får lyst til at blive et sted flere dage end planlagt, skal der gerne være plads til det i dit rejseprogram.

Hvor skal man rejse hen?

Det kan være svært at beslutte sig for hvilke lande og verdensdele, man vil besøge på sin jordomrejse. Verden er blevet mindre i takt med flytrafikken, hvilket gør, at stort set alle destinationer er inden for rækkevidde. Et godt råd er, at mærke efter hvad man har lyst til at opleve og hvilke seværdigheder, man bare må se. Lav en bucketliste over de ting, som du drømmer om at opleve. Listen er med til at give dig et større overblik over dine ønsker og kan være et pejlemærke, der er med til at danne din rejserute. Har du altid drømt om at svømme med hvalhajer, er der gode chancer i Mexico eller på Fillippinerne. Hvis det næste punkt på listen er at opleve inkabyen Machu Picchu i Peru, kan det være, at din rute skal gå over Mexico og forbi Peru. Det kan være en god idé at tænke i aktiviteter og seværdigheder frem for lande og kontinenter.

Hvad koster en jordomrejse? 

Prisen på en jordomrejse afhænger i høj grad af dine rejsevaner og præferencer. Måske har du sparet en masse op og kan rejse langt væk – eller også har du et begrænset beløb til rådighed og skal derfor overveje, hvad din drømmerejse skal indeholde. Nogle rejser kan være ekstremt dyre, selv om den fysiske afstand faktisk er ganske kort. Priserne for overnatning, mad og aktiviteter varierer meget fra destination til destination. Det behøver dog ikke at være dyrere at rejse i Australien end i Thailand, hvis man rejser på den rigtige måde. Som backpacker i de dyrere lande kan man spare mange penge ved at overnatte i fælles sovesale og lave maden selv. Det giver ekstra lommepenge til de mange aktiviteter, som landene tilbyder. I de billige lande er der råd til lidt mere luksus. Her kan man sagtens overnatte i et dobbeltværelse, spise på restauranter og nyde en dejlig massage. Sørg for at have nok penge med hjemmefra, så du ikke skal gå på kompromis med ting, du gerne vil opleve.

Har ovenstående givet dig lyst til at drage jorden rundt? Så læs mere her.

Share.

About Author

Leave A Reply