Derfor skal du sørge for et godt indeklima

0

Ens sundhed er vigtig, og derfor er et sundt indeklima også vigtigt. Din krop reagerer, hvis der er et usundt indeklima, og derfor spiller indeklimaet en stor rolle. Dette gælder både i dit hjem og på din arbejdsplads, hvor et sundt indeklima er vigtigt. Dette kan du finde mere om det på denne hjemmeside https://www.l-e.dk/kompetencer/cts-anlaeg/.

Råd til et godt indeklima

Du kan skabe et sundt indeklima ved at gøre følgende råd:

  • Åbne vinduer og luft ud mindst en gang om dagen.

  • Benyt en emhætte, når du står i køkkenet og laver mad.

  • Åbne vinduet ud på badeværelset efter, du haft været i bad.

  • Tør fugt af vinduerne.

  • Gør rent jævnligt.

  • Sørg for en stabil temperatur i hele huset, så temperaturen hverken er for høj eller lav.

  • Undgå at hænge tøjet til tørre indenfor, men gør det i stedet for udenfor. Hvis du ikke har mulighed for at hænge det udenfor, så tør tøjet i en tørretumbler i stedet.

Risiciene ved et dårligt indeklima

De fleste ved, at et usundt indeklima ikke er godt for ens helbred. Ved at der er et dårligt indeklima, vil man bl.a. kunne opleve hosten, træthed og allergi. Desuden kan nogen mennesker også opleve dårligere nattesøvn, hvilket resulterer i mange vågne nætter. Disse tidligere nævnte eksempler er mindre alvorlige end andre sygdomme, som man kan udvikle ved at have et dårligt indeklima. Astma og hjerte-kar-sygdomme kan bl.a. opstå ved et dårligt indeklima.

Det er forskelligt fra menneske til menneske, hvor påvirket man kan blive af et dårligt indeklima. Børn bliver hurtigere påvirket end voksne, og det er derfor også vigtigt at huske at lufte ud på børneværelset. Børneværelser er desuden også ofte fyldt med legetøj, og det er derfor vigtigt at huske at tørre støv osv. af inde på børneværelset.

Share.

About Author

Comments are closed.