Er du bekymret for et familiemedlem med demens?

0

Det kan være utroligt stressende at være pårørende til en med en demenssygdom. Demens er en ubarmhjertig sygdom, der ikke kun rammer den demente, men også alle dem omkring den demente. Den demente skal selv vænne sig til en hverdag, hvor simple opgaver lige pludselig bliver svære eller umulige at udføre. Og den pårørende skal vænne sig til, at den demente ikke kan udføre de samme ting som før, og at den demente måske kan finde på at gøre ting, som ikke har været normen før. Desværre findes der endnu ikke et middel mod demens, men der er dog ting, du kan gøre, som kan gøre hverdagen lidt lettere for dig og den demente.

Hjælpemidler til demente

Når en person får demens, vil det mest hyppige symptom være, at det bliver svært for vedkommende at huske. Dertil kan det også være, at den demente får svært ved at planlægge, at have overblik og at finde vej. Og hvis en person med demens bevæger sig ud i verden uden at vide hvorfor eller hvordan man kommer hjem igen, så kan det give mange problemer. Uanset om den demente stadig bor i sit hjem eller på et plejehjem, så kan det give mange søvnløse nætter, hvis man konstant skal bekymre sig om, om den demente har begivet sig ud på tur.

 

Heldigvis kan man få demens hjælpemidler, der kan afhjælpe den stress og de bekymringer. For eksempel kan man få GPS til demente, så man hele tiden har styr på, hvor den demente befinder sig. Det vil ikke bare lette presset for dig, men det vil også kunne give den demente lidt mere frihed og selvstændighed. Som en ekstra bonus kommer GPS’en i diskrete eller nærmest usynlige installationer. Du kan få GPS’en som en lille box, der kan hænge om halsen, og som også kan bruges til at ringe op fra og til. Du kan også få GPS’en i en skosål eller du kan få den i et demens ur, hvor der også kan foretages opkald til og fra.

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.