Hestedækkener – den perfekte jakke til din bedste ven!

0

Komfort hele året rundt

Der er mange gode grunde til at give din hest et dækken på. Faktisk skal ridehesten gå med dækken det meste af året. Der findes mange forskellige dækkener, så der er garanti for at finde lige præcis det dækken, som din hest står og mangler. Der findes forskellige hestedækkener til alle årstider, da det ikke er godt for hesten, at gå med det samme dækken året rundt – hestedækkener skal altså skiftes ud jævnligt, alt efter årstiden og hvad hesten laver til daglig.

 

Hvorfor skal din hest bruge dækken?

Der er rigtig mange fordele ved hestedækkener, og har man fx en ridehest, som skal skifte dækken hver gang årstiderne skifter, er det en fordel at gå efter de billige hestedækkener. Med det sagt, skal man altid tænke på dækkenets effekt som det første. Om vinteren skal du anskaffe dig et hestedækken, der holder på varmen. Hesten må ikke fryse, og dækkenet må samtidig ikke genere hesten så den er ukomfortabel. Når din hest bærer et vinterdækken, vil den heller ikke sætte en kraftig vinterpels, og den vil dermed tørre hurtigere efter ridning. Der findes derudover mange forskellige hestedækkener til forår og efterår, hvor vejret skifter meget. Her har hesten brug for et forholdsvist tyndt dækken, men samtidig et som er vindtæt.

Om sommeren er der som regel ikke behov for at beskytte hesten mod kulde og hårde vinde. Til gengæld kan den danske sommer byde på regn og en masse insekter. Her findes der hestedækkener der er helt tynde, så de ikke er for varme, men som stadig lukker regnen ude. Har man en hest med hudproblemer, kan du også få et dækken der beskytter mod de insekter, som skaber kløe hos hesten. Udvalget af hestedækkener er stort, og det er hestens omstændigheder der afgør, hvilket dækken der er behov for.

 

Hvilket dækken skal du vælge til din hest?

Når du skal have valgt et dækken til din hest, skal du tage højde for mange forskellige parametre. Du skal tænke på din hests helbred, alder og hvor tyk hestens pels er. Forår og efterår bliver kaldt overgangsperioder, og hertil er der dækkener der hedder overgangsdækkener. Der er et hav af forskellige valgmuligheder, når der skal købes hestedækkener, så der er god mulighed for at finde lige det dækken, som passer perfekt til din hest. Hos Støvlsig Hestefoder finder du et stort udvalg af billige hestedækkener til en god pris.

Share.

About Author

Comments are closed.