Ispind, vaffel eller i bæger, det er ikke til at komme udenom – is-sæsonen er over os! Selvom vi endnu ikke officielt er trådt ind i sommermånederne, har vi allerede haft en del dage, hvor solen har været skarp og varm nok til, at vi har kunne kalde det is-vejr. Hvis du er vant til at stikke hovedet i fryseren hos din lokale kiosk, når trangen til is melder sig, kan du her få noget inspiration til nogle smagfulde og anderledes is-oplevelser.
Frisklavet is på sekunder hos ISTID
Hvis du endnu ikke har været med på den molekylær gastronomiske bølge og har spist is lavet med flydende nitrogen, kan det kun gå for langsomt med at få det afprøvet! Nitrogen er -196 grader koldt, hvilket betyder, at man kan lave is lynhurtigt, hvis man tilsætter det sin ismasse. Den hurtige indfrysning medvirker, at iskrystallerne minimeres og konsistensen dermed bliver glat og cremet. Hos ISTID i Jægersborggade har de specialiseret sig i denne type is og du kan året rundt komme fordi deres lille butik i den hyggelige gade. Det er en smagfuld oplevelse at spise isen, men selve produktionen er også værd at tage med, da isen blive lavet under røg og damp for øjnene af dig, når du besøger ISTID.
Adresse: Jægersborggade 13, 2200 København N
Vegansk is hos Nicecream Copenhagen
Selvom det godt kan klinge lidt for sundt, når man nævnet vegansk is, behøver det slet ikke være tilfældet. Nicecream Copenhagen har taget opgaven alvorligt og udviklet en række is baseret på kokosmælk. Isen kan fås på klassisk vis i vaffel eller i bæger, men hvis du ikke har prøvet det før, må du ikke gå glip af deres is-sandwich, hvor du vælger en eller to is-varianter, som bliver lagt i mellem to sprøde chokoladecookies – det vil du ikke fortryde. Alle ingredienser der bliver brugt hos Nicecream Copenhagen er økologiske og fairtrade. Målet er desuden, at lave et så bæredygtigt produkt som muligt, så de anvender genanvendelig emballage og du kan 10 % rabat, hvis du medbringer din egen beholder.
Adresse: Elmegade 30, 2200 København N.
Enghave Plads 10, 1670, København V.
Nordre Frihavnsgade 7, 2100 København Ø.
Den sunde is lavet på overskudsbananer hos Banana cph
Hvis du gerne vil undgå tilsat sukker og måske oven i købet føle dig lidt sund, når du spiser is, skal du tage et smut forbi Torvehallerne. Her holder Banana cph til om sommeren, hvor de tilbyder softice baseret på bananer. De har lavet et samarbejde med Irma, så leverer de bananer, de ellers ville have smidt ud, da overmodne bananer gør sig godt i is. Du får isen i et bæger og vælger selv dine favorit toppings for eksempel nødder, chokolade og bær. Isen er økologisk og 100 % plantebaseret, så den kan spises med god samvittighed.
Banana’s bod ligger udenfor imellem de to haller, så der er rig mulighed for at sætte sig i på en bænk og nyde det leben, der altid udspiller sig ved Torvehallerne, når folk skal have købe blomster og grøntsager med sig hjem.
Adresse: Frederiksborggade 21, 1362 København K.
Hvis i har brug for andre tips og tricks til København så klik her også vil tipKBH hjælpe jer.