Det går godt for dansk erhvervsliv i 2018

0

Der er lyse udsigter for dansk erhvervsliv, når det kommer til salg af serviceydelser og produkter til andre lande end Danmark. Det går godt, og det ser ud til at fortsætte i en årrække endnu, hvilket gør situationen endnu bedre. Men før vi får hænderne alt for højt op over hovedet, bør vi også tænke på de udfordringer, som det politiske område stiller for danske virksomheder.

Det går særligt godt for:

  • Skibsfartsbranchen
  • Medicinalbranchen

IT- og møbelbranchen følger også stærkt med. Det er vigtige brancher at være foran på globalt set. Tal fra en rapport, lavet af Kraka og Deloitte, viser, at efterspørgslen efter danske varer og serviceydelser vil stige med 2,4% de kommende år. Men faktisk vil dette tal kunne stige yderlige, hvis politikerne ikke standsede dette.

Nogle brancher får bedre vilkår end andre

Lige nu har regeringen erhvervspakker, som gør det nemmere for nogle brancher, at virksomhederne kan blive større og større, mens det er sværere for andre. Kritikere af dette mener, at der bør være ensrettede vilkår for alle brancher. For så kan flere forskellige virksomheder udvikle sig bedre og lande der, hvor de kan gavne mest.

Vi kan altså blive mere konkurrencedygtige med flere forskellige virksomheder, som klarer sig godt. Og så er der også et større udvalg for de nyuddannede, når de kommer ud og skal arbejde.

Politisk bør man dog stadig fokusere på, hvilke brancher der gør størst fremgang, og hvor vi mangler hænder, så vi kan tilpasse uddannede mod de områder. Så kan man få mest ud af de virksomheder, der har stort potentiale.

Hvad kan man gøre for at imødekomme efterspørgslen?

Efterspørgslen fra udlandet er som nævnt i forvejen høj, og hvis den bliver endnu højere, må man tage forbehold for dette. Det kræver blandt andet mere plads for virksomheder. Se mere her: https://nyboligerhverv.dk. For at imødekomme en høj efterspørgsel kan man:

  • Forsøge at tiltrække udenlandsk arbejdskraft
  • At danske virksomheder outsourcer mere til udlandet
  • Danske medarbejdere arbejder mere
  • Vi udvikler og udnytter teknologi

Er efterspørgslen høj, men kan vi ikke indfri den til kunderne, er der et stort problem. Der er en kæmpe omsætning, som virksomhederne kan gå glip af. Det gør, at vi stopper væksten af virksomheder. Derfor bør man tænke ind i, at der bedre vilkår for flere virksomheder.

Der er i øvrigt mange iværksættere i Danmark, som danner et grundlag for en innovationskultur. Dog er der også mange af dem, som ikke lykkes, men hvis vi skaber bedre vilkår for dem, vil vi kunne vækste og skabe en innovativ profil globalt set.

Share.

About Author

Leave A Reply