Hvordan vælger du den rigtige rundsav?

0

Går du og leder efter en rundsav, men er du i tvivl om, hvilken slags rundsav du skal købe? Så læs med her. En håndrundsav er et meget alsidigt værktøj, der kan klare en masse forskellige opgaver. Når man snakker om en rundsav, vil man ofte sige, at dens spidskompetence er inden for skæring og savning af træ. Derfor er håndrundsaven altså yderst brugbar til både de lidt mere grove og hårde opgaver, men den egner sig også til de finere saveopgaver af træ. Der er mange forskellige former for rundsave, og derfor er der et par ting, du klart bør overveje, før du vælger, hvilken slags rundsav du skal anskaffe dig.

For at finde den bedste rundsav bør du først og fremmest tænke over, hvad dit formål dem den er. Skal du eksempelvis lave præcise snit i plader, afkorte et emne, save pænt i møbelfiner, save søm og betonrester over eller/og afslutte eksempelvis en køkkenplade på en pæn måde? Du bør også klart overveje, hvor tit du vil komme til at bruge rundsaven. Hvis du eksempelvis vil anvende din rundsav til ofte at save i kraftige byggematerialer, kan det være en god ide for dig at investere i en rundsav med lidt større kapacitet. Hvis du derimod har planer om blot at benytte rundsaven til hjemmebrug eller hobbyarbejde kan en mindre model også være nok.

Udover hvor tit du bruger rundsaven, og hvad du skal bruge den til, kan de forskellige rundsave have forskellige funktioner, så her skal du også tænke over, om de enkelte funktioner vil være nødvendige for dig. Skal din rundsav eksempelvis have konstantelektronik, hvilket vil sige, at den valgte hastighed holdes konstant? Eller skal den have startstrøms-begrænsning, som giver en rar og blød opstart af saven? Det kan også være, at du gerne vil have den har justerbar savedybde, så du eksempelvis skåner bordet nedenunder, når du skal save en bordplade over? Der er altså en del forskellige funktioner, så du skal overveje, hvilke der er nødvendige for dig.

Share.

About Author

Comments are closed.