Så stor miljømæssig forskel er der på en gammel og en ny tørretumbler

0

Der kan være stor forskel på, om du har en gammel eller en ny tørretumbler, når det kommer til miljøet og din strømregning. Ud af alle de hårde hvidevarer, som du har derhjemme, så er det tørretumbleren, der er den helt store synder.

Hvor meget bruger en tørretumbler i strøm?

500 kilowatt-timer tager din gamle tørretumbler med udgangspunkt i 140 tørringer pr. år, her vil energimærkningen ofte være C. Derfor kan det være en rigtig god idé at opgradere din tørretumbler til en, som har en bedre energimærkning, og derfor både er mere miljørigtig, men også sparer dig for en masse penge på din elregning. Energimærke A+ eller A+++ vil være det mest optimale at opgradere til. De bruger mellem 160 og 280 kilowatt-timer – igen med udgangspunkt i 140 tørringer pr. år. Det kan derfor godt betale sig at skifte din tørretumbler ud også selvom, den kun er halvgammel. Det skyldes at tørretumbleren bruger varmepumpe-teknologi, som er blevet meget populært, og derfor falder priserne, så de er til at betale sig fra.

 

Nedenfor kan du se, hvad nogle af energimærkningerne koster pr. tørring:

Energimærke B koster 8 kr.

Energimærke A koster 6 kr.

Energimærke A+++ koster 2.

Kilde: Energistyrelsen

Der er derfor mange penge at spare ved at udskifte din tørretumbler. Find en miljøvenlig tørretumbler her. Selvfølgelig koster det også penge at købe en ny tørretumbler, men der vil ikke gå lang tid, før din nye tørretumbler er tjent ind igen. Udover tørretumbleren kan du også prøve at tjekke de andre hårde hvidevarer, som du har. Da der er mange af dem, som kan være mere fornuftige at skifte ud, hvis de er af ældre dato. Fryseren er også en energisluger, den kan derfor også være værd at udskifte. Når du skal investere i nye hårde hvidevarer, så er det godt, at du laver et regnestykke, hvor du kan se, hvornår investeringen giver et afkast.

Share.

About Author

Leave A Reply