Tips og gode råd, når du skal have nyt køkken

0

Mange af os bruger meget tid i køkkenet, og i takt med det større fokus på gastronomi og det sunde køkken, er der flere af os, der er rykket ud i køkkenerne og eksperimenterer med forskellige kulinariske middagsretter. Derfor er det også vigtigt, at køkkenet er et rart sted at være, i og med det er her, vi oftest samles, da vi lever i en tid, hvor de fleste køkkener er sammensat af et ekstra rum, nemlig køkkenalrummet.

Vi prioriterer køkkenet forskelligt, nogen ser det blot som et rum i boligen på samme vis som et soveværelse og badeværelse, mens andre går op i, at det skal være funktionelt og stå skarpt i både design og personlighed.

Hvordan finder man så lige frem til det nye køkken, hvis det nuværende trænger til en kærlighed hånd, eller man blot synes tiden er inde til noget forandring? Vi hjælper dig med tips og tricks til inspiration til nyt køkken.

Planlægningen

Inden køkkenet skal vælges, kan det være klogt at gøre sig forskellige overvejelser omkring stilen og funktionaliteten. Tænk hvordan køkkenet skal anvendes til dig eller jer som familie – laver I meget mad, står der flere i køkkenet på én gang, skal det kunne noget, udover det sædvanlige osv. Planlægningen inden et køb er alfa og omega for, at lige nøjagtigt jeres nye køkken, bliver jeres drømmekøkken.

Der findes et hav af inspirationskilder på nettet, i boligmagasiner og ved køkkenforhandlerne. Her er det også muligt at se køkkenerne opstillede, så man nemmere kan forestille sig det endelige udtryk.

Den økonomiske del

Man kommer ikke udenom den kedelige del, budgettet, men det er lige så meget for at gøre det så let og overskueligt at styre hele processen fra valget af køkken skal træffes, til det står helt færdigt. Nedenfor finder du nogle af de tanker, du bør gøre dig, når du skal forberede dig til at lægge et budget.

 • Står I selv for nedrivningen af det nuværende køkken, eller skal I have folk til det?
 • Har gulv og loft også brug for at blive udskiftet?
 • Vil I selv stå for maling, eller skal der professionelle ind over?
 • Indhentning af priser for elektrikere og vvs’ere
 • Hvad kommer jeres nye køkken til at koste alt i alt?
 • Montering, finish og oprydning – pris heraf.

Når det nye køkken skal ind

Når planlægningen og budgettet er lagt, er det tid til at få gang i håndværkere, elektrikere, malere osv. Der findes ikke en fast fremgangsmåde for udførelsen af et nyt køkken, men har du svært ved at danne dig et overblik over, hvordan man kommer i gang fra ”første spadestik” til det står færdigt, kan du her følge et eksempel på, hvordan køkkenprojektet evt. kunne deles op.

 • Nedrivning af det nye køkken – sæt evt. jeres ”gamle” køkken til salg, hvis det ikke fejler noget.
 • Nye rør og afløb etableres (udført af en vvs’er)
 • El installeres rundt i væggen og loft (udført af en elektriker)
 • Støbning af evt. nyt gulv, pudsning og maling af vægge, evt. flisemontering (udført af murer)
 • Køkkenskabe og bordplade monteres (udføres evt. af køkkenforhandler)
 • Armatur, afløb, vask monteres

Mangler du inspiration til nyt køkken, kan du finde flotte køkkener og indhente priser hos Aubo.dk, der også står klar til at hjælpe dig i gang med dine køkkendrømme.

Share.

About Author

Leave A Reply