Fordelene og ulemperne ved at købe ting på afbetaling

0

Afbetaling er en smart ting, og det får flere og flere butikker øjnene op for. Det bliver mere og mere udbredt, at købe ting via afbetaling, da det gør varerne hurtigere tilgængelige for kunder, og butikkerne får afsat flere varer. Hvis du endnu ikke har prøvet at benytte afbetaling, så læs med.
Vi gør fordele og ulemper for afbetaling op.

Slip for at spare pengene sammen

Det smarteste ved afbetaling er, at du kan købe produkter, som du ikke ville kunne købe på en gang. Hvis du eksempelvis gerne vil have dig den nyeste iPhone, men ikke lige har helt så mange penge, er afbetaling oplagt. Kort fortalt går afbetaling ud på at dele betalingen op i små bidder, fordelt over x antal terminer (måneder). Det kan eksempelvis være 2 år. Det kunne eksempelvis være en iPhone, som koster 8000. I stedet for at du så skal betale 8000 kroner i butikken, så laver du bare en afbetalingsaftale, som løber over 2 år. Nu har du 24 bidder at betale 8000 kroner i, hvilket svarer til 333 kr. pr. måned.
Dermed får du altså produktet med hjem med det samme, uden at være væsentligt fattigere. Hvis du alligevel har behov for et lån, kan du søge på Crowdlending for begyndere på din computer og finde det lån online som passer til netop dit behov.

Læs det med småt

Men det kan også være forbundet med yderligere omkostninger. De fleste butikker tager et oprettelsesgebyr, renter og andre gebyrer ved oprettelse af en afbetalingsaftale. Det kan være 2-3 ÅOP (årlige omkostninger i procent), hvilket svarer til, at for hver 100 kroner du afdrager, løber der 2-3 kroner oveni. Der findes dog også butikker, som tilbyder gratis afbetaling – men husk at læse op på ÅOP.
Du skal dog tænke på, at der opstår flere poster på dit månedlige budget. Du har jo selvfølgelig dit abonnement, som du også ville have, selvom du ikke valgte telefonen på afbetaling. Derudover har du også afbetalingen på telefonen, og udover det, har du de eventuelle omkostninger, som der ville være ved afbetaling. Du skal altså også gøre op med dig selv, om du bare vil spare op i en periode, eller om du vil vælge det på afbetaling. En anden form for underholdning, som endda er gratis, kan fås ved at lave en søgning på gratis lydbøger på dansk.


Der er altså både godt og skidt ved at købe ting på afbetaling. Så længe du gør op med dig selv, hvad du vil foretrække, og du husker at læse det med småt, så går det ikke helt skidt. Dog bør du altid købe ting på en gang, hvis du har muligheden for det, da du så derved undgår udgifter i fremtiden.

Share.

About Author

Comments are closed.