Lease eller købe? Her får du vores råd, så du kan finansiere din næste bil efter dine behov.

0

På jagt efter ny bil? Måske din gamle bil er slidt og brugt eller måske du bare er interesseret i en mere miljørigtig bil. Ligegyldigt hvad årsagen til din biljagt er, så har du formentlig også overvejet, hvordan bilen skal finansieres – skal den leases eller købes?

Det er du ikke ene om, og der er mange mennesker, der ikke helt kender forskellen på de to finansieringsmuligheder.

Derfor får du her en gennemgang af forskellene og vores råd til, hvordan du tager den bedste beslutning.

Månedlige udgifter – hvad er egentlig billigst?

Hvis du undersøger mulighederne for at skifte din bil ud, og du gerne vil gøre det så billigt som muligt, er der altid muligheden for at købe en brugt bil og beholde den et par år, indtil den har tjent sig ind. Men, hvis du skal have en ny lækker bil, med den nyeste teknologi og mere brændstofeffektivt benzinforbrug, så skal du se på mulighederne for at få en ny bil.

Hvis dit mål er at have den laveste månedlige udgift, så er leasing helt klar noget for dig. Udgifterne til at lease en bil er ofte lavere end de månedlige afbetalinger på et billån. Forskellen her er bare, at du vil skulle blive ved med at lease nye biler, uden at have muligheden for at betale hele beløbet og få ejerskab over bilen.

Men, fordi afbetalingen af leasingbiler er baseret på den faldende markedsværdi på bilen, vil det ofte godt kunne betale sig at lease og ikke købe, da bilers markedsværdi som regel falder hurtigt.

Forsikring

Når du køber forsikring på din bil, er der selvfølgelig nogle lovkrav, der skal leves op til. Med leasingbiler kan der forekomme ekstra krav til forsikringen fra leasingfirmaets side. Det betyder at det kan blive lidt dyrere at forsikre din leasede bil fremfor, hvis du køber den.

Men husk her, at du ofte leaser en bil over 3 år. Det betyder at din bil vil være beskyttet af garantien, så du skal ikke være ligeså nervøs for skavanker og buler, som hvis du har købt din bil. Så snak med dit leasingfirma og hør, hvordan og hvorledes du bedst tegner de rigtige forsikringer til dit behov.

Reparationer

Reparationsomkostninger kan ramme både leasere og købere af biler. Hvis din leasede bil stadig har garanti (som nævnt ovenfor), skal du ikke være så nervøs for denne slags. Men, du skal vide at når leasingperioden udløber, vil du måske stadig skulle skifte slidte dæk, ridsede vinduer og skønhedsfejl.

Så når det kommer til reparationer, er chancerne for at du slipper billigere, helt klart størst når du vælger at lease. Samtidig vil du have din bil kortere tid af gange. Som de fleste ved, tager alderen hårdt på mange biler. Så, når du skifter din bil regelmæssigt, vil risikoen for omfattende reparationer være mærkbart mindre.

Hvis du samtidig vælger leasing af VW, som er et af de mest holdbare bilmærker på markedet, vil du forbedre dine chancer endnu for at undgå reparationer, i endnu højere grad.

Konklusion

Sådan som biler falder i værdi, og den stigende risiko for skader og reparationer som opstår over tid, er den billigste løsning helt klart leasing. Samtidig får du mulighed for at skifte din bil regelmæssigt. Derfor kan du løbende tilpasse dit bilvalg til dine omstændigheder.

Så medmindre du gerne vil have fuldt ejerskab over din bil, efter den er betalt ud, skal du helt klart overveje mulighederne for leasing, da der er mange fordele forbundet med denne løsning.

Hvis du gerne vil se godt ud i din nye lækre bil, så undersøg om et Daniel Wellington ur ikke kunne se godt ud på dig, når du cruiser på de danske landeveje.

Share.

About Author

Comments are closed.