Pas godt på dine trægulve

0

Husets gulve er sjældent det første, man bemærker, når man træder ind i et hjem – og ofte lægger man kun mærke til gulvet, hvis det er skævt, ujævnt eller knirker, når man går. Alligevel har gulvet en enorm betydning for både rummets indeklima og hele rummets udtryk. Netop derfor er det særligt nødvendigt at passe godt på sine gulve, og særligt hvis man har trægulve. Da trægulve er af et organisk materiale, vil både struktur og farve ændre sig over tid, og det kræver derfor særlig vedligeholdelse for at sikre gulvets holdbarhed.

Vælg træsort efter rummets funktion

Rummets funktion er væsentlig at have med i sine overvejelser, når man vælger trægulve, da man derigennem kan tage højde for slidstyrke og udseende. Dette er værd at overveje, da eksempelvis træsorterne fyr, gran og birk er relativt bløde træsorter og derfor ikke så slidstærke, hvorimod ask, bøg og eg er mere robuste træsorter. De vil derfor være et naturligt valg til eksempelvis stuen, hvor man befinder sig en stor del af hverdagens vågne timer, hvor de blødere træsorter passer bedre til eksempelvis et soveværelse.

Få hjælp til vedligeholdelse i Frederikssund og Hillerød

Et trægulv, som er nedslidt, ødelagt, hakket og fuld af ridser, kalder på en kærlig overhaling. Her er det muligt at trække på fagprofessionel hjælp, som Vikinggulvservice.dk i Frederikssund og Hillerød.

Det nedslidte og ødelagte gulv skal slibes og efterbehandles. Også her kan du trække på råd og vejledning fra de fagprofessionelle, der kan rådgive dig i forhold til hvilken type af efterbehandling, der passer til dit behov. Oliebehandling og lakering har hver deres fordele og ulemper, som er værd at tænke med. Her kan blandt andet nævnes, at olien arbejder aktivt med træet og fremhæver træets naturlige struktur og giver gulvet en vandafvisende beskyttelse. Oliebehandlingen er dog ikke ligeså slidstærk som en lakering, som fungerer som et beskyttende lag.

 

Share.

About Author

Leave A Reply