Sådan får du spartlet væggen bedst

0

Skal du have sat en ny væg op? Eller skal du have malet en gammel væg, så der igen kan komme liv i rummet? Hvad enten dit projekt går ud på, så kan du være sikker på, at dit slutresultat bliver bedst, hvis du spartler væggen først. Der er nemlig mange fordele ved at spartle væggen, men skal man gøre det selv eller søge hjælp? Nedenfor får du gode råd til spartling af vægge.

Hvorfor skal væggen spartles?

Men hvorfor skal man overhovedet spartle væggen? Først og fremmest giver en spartlet væg mulighed for, at du kan male væggen flot og ensformigt. Er væggen spartlet korrekt og flot, så bliver det både nemmere at male væggen, men du slipper også for en ujævn overflade, hvilket giver et bedre færdigt resultat. Du kan også vælge at få spartlet væggen, hvis du f.eks. skal have opsat tapet, da en spartlet væg giver et bedre fundament. Du bør være opmærksom på, at inden væggen skal spartles, skal den renses for eventuelt løst puds, og der må ikke være små huller i væggen. Hvis du har en hullet eller revnet væg, bør du overveje at fuldspartle den, så du får et ensformigt resultat. Det samme gælder, hvis du har opsat en gipsvæg.

Fordelene ved at få professionel hjælp

Har du helt styr på, hvilken spartelmasse du skal bruge? Ved du hvordan man fuldspartler eller pletspartler? De fleste mennesker vil nok svare nej til disse spørgsmål, og det er forståeligt nok. For medmindre du er en handy-man i verdensklasse, så får du det bedste resultat med hjælp fra en professionel. Du slipper også for besværet med at skulle spartle selv, og du undgår at lave fejl på væggen. Med en håndværker til at hjælpe dig, får du også adgang til rådgivning om projektet, og det kan især være godt, hvis du er usikker på detaljer vedrørende dit projekt.

Share.

About Author

Leave A Reply