Sådan vælger du den klapvogn, der passer til dig og dine behov

0

Hvis tiden er kommet til, at du skal ud og købe en klapvogn, så kan markedet virke overskueligt. Der findes nemlig mange forskelle slags, og de har forskellige funktioner.

Vælg den rigtige type

Paraplyvogn
Denne type fylder ikke så meget, den er let og nem at klappe sammen. Den kan ikke bruges til middagsluren eller indkøbsturen, men den er god til de små gåture og som en form for rejseklapvogn. Derudover så er der små hjul på vognen, hvilket gør, at paraplyklapvognen kun kan bruges om sommeren.

Den firehjulet klapvogn
Dette er en af de mere klassiske klapvogne, som er meget robust og god til det ujævne terræn, såsom skov og grusstier. Derudover er der meget plads under vognen, hvilket gør, at du kan bruge den til indkøbsture. Ulempen ved den er bare, at den fylder meget og er derfor ikke så nem at skulle have med i bilen eller rejse med.   

Kombivogn
Denne type kan anvendes som både barnevogn og klapvogn. Derudover så fylder den ikke så meget, så den kan uden problemer tages med i bilen.  

Løbeklapvogn
Med denne model kan du jogge med dit barn siddende i klapvognen. Den kan klare ujævnt terræn, hvilket giver dig mulighed for at løbe i skoven. Løbeklapvognen har mindre hjul end almindelige klapvogne, hvilket gør, at den er nemmere at løbe med. Der findes dog forskellige slags, men det kan være en god idé at vælge en model, der har en god affjedring, så dit barn sidder godt.

Hvornår skrifter man fra barnevogn til klapvogn?

Det er meget individuelt, hvornår man vælger at skrifte fra barnevogn til klapvogn. Det afhænger af, hvilket behov du og dit barn har, samt klapvognens funktioner, fordi nogle klapvogne kan bruges helt fra, barnet er født. Det anbefales dog, at man skifter, når barnet er omkring seks måneder og kan sidde selv.

Share.

About Author

Leave A Reply