Sådan undgår du, at forældrekøbet bliver til en økonomisk ulempe

0

Selvom de fleste hellere end gerne vil hjælpe deres barn i hvert henseende, de kan, kan det være en stor omvæltning for mange, når de skal finansiere et forældrekøb. Der er ikke blot en vis kapital påkrævet, men også en vis viden om love at regler, der er vigtig at have, inden du investerer. En måde at undgå, at du kommer i klemme rent økonomisk, er at hyre en revisor.

 

Hjælp til lejekontrakter og budgetlægning

Selvom du sikkert har købt hus selv, er der en god chance for, at forældrekøbet er din første gang som udlejer. Det kan derfor være enormt vigtigt at få lavet en god lejekontrakt, især hvis dit barn skal bo med en ven eller kæreste. På denne måde ved du, at dit barn får en rimelig husleje, og at du ikke mister penge på din investering. En revisor kan desuden hjælpe med at lægge et budget til forældrekøbet, så du er sikret en lejlighed, der ikke overskrider, hvad du har råd til.

 

Særregler og –love, som du skal kende

En del af at udarbejde et budget betyder også, at du ved, at der sat penge til side til skat, da der er særlige regler for beskatning på forældrekøb. Du står dermed ikke med ørene i maskinen, når der skal betales skat. Andre særregler og –love ved du desuden, at der er taget højde for i både købspris, skøde og budget, uden at du behøver at bruge uger på at sætte dig ind i komplekse økonomiske og juridiske bestemmelser. I stedet kan du fokusere på at klargøre dit barn til at flytte hjemmefra, og sove trygt med den viden om, at der ikke kommer nogen overraskende eller usete ekstraudgifter, når du har investeret i en bolig til dit barn.

Share.

About Author

Comments are closed.