Sådan kan du sammensætte din spiritus med din mad

0

Vi har alle været over for glæder, trusler og social angst ved at finde ud af, hvad øl eller vin der skal parres med mad. Og vi tror måske, at spiritus er sikkert – at helt sikkert intet så stærkt, eller i tilfælde af en cocktail intet så specifikt i smagsprofilen – ville være passende til madparring. Ret?

Så hvad er reglerne for sammenkobling af spiritus og mad? Ligesom med vin og øl, er der ingen “regler” – din gane er konge, dronning og domstolspester. Den får lov at beslutte – men her er nogle forslag.

Spiritus og mad

Spiritus er lidt sværere at parre med mad end cocktails, mest på grund af deres højere alkoholindhold – smagsprofiler og fornemmelsen af ​​”varme” kan overvælde nuancer i maden. Men det betyder ikke, det er umuligt. Når vi lærer, når vi først begynder at smage spiritus, har de en tendens til at have en masse kompleksitet af smag, hvilket betyder en masse muligheder for at gifte sig med ånd til skål. Tænk på brininess af en torvede Islay Scotch, eller karamellens sødme af en dejlig mørk rom.

De stærke sager

Gin er meget botanisk med enebær og ofte citrus- og kryddersmag, der næsten kunne fungere som et krydderi til din mad (tænk røget laks på rugbrød). Og bourbon har en blid dybde fra aldring i en forkullet eg tønde, hvilket gør det til et ideelt (og ikke overmægtigt rygende) akkompagnement til grill. Selv vodka, en aggressiv ”blank” spiritus, kan parre sig godt med et måltid. I Rusland er vodka faktisk ikke parret med tranebærjuice eller klubbrus, men mad. “Zakuski” eller “smager” måltid er en traditionel række russiske forretter, der er beregnet til at blive konsumeret, næsten tapas-stil, sammen med vodka. Men igen, din gane bestemmer her, så hvis du kan lide en minty Mojito parret med en god bøf, så gå efter det.

Share.

About Author

Comments are closed.