Søvn er vigtig for din sundhed – vælg den rigtige dyne

0

Kapokfiberen er den grundlæggende bestanddel af en kapokdyne, og denne fiber har også kælenavnet silkebomuld, da den har en overflade, som simpelthen er blød som silke. Dette fiber er fuldstændigt økologisk udvundet fra frøkapsler, som vokser på bestemte træer i regnskovsområder rundt omkring i verden. Disse fibre udvindes og videresælges af lokalsamfund, som sætter stor lid på denne produktion, da det som oftest er deres levebrød.

Kapokdyner er en kilde til sundhed. Denne sundhed findes igennem nattesøvnen, som er utroligt vigtig for os mennesker. Vi skal gerne have omkring otte timers søvn hver eneste nat, og selvom vi får disse timer, betyder det ikke, at kvaliteten af vores nattesøvn er perfekt. Vi kan have oplevet svedeture, hvilket forstyrrer vores søvn. Det kan være ubehageligt at sove i en fugtig dyne, hvor temperaturreguleringen heller ikke fungerer særligt godt.

kapok dyne

Sundhed i kapokdynen

Inde i kapokdynen finder man en masse kapokfibre. Disse fibre har et lag af voks, som dækker fibrene helt ind, hvorfor de ikke er modtagelige overfor vand. Vand bliver derfor afvist i stedet for, og rent praktisk betyder dette, at dynen opleves tør hele tiden. Hvis man sveder meget i løbet af natten, så vil dynen stadig være tør.

Dynen modarbejder også svedeturene om natten, da den har en rigtig god temperaturregulering. Dynen er meget lettere end bomuld – faktisk hele otte gange lettere. Derfor passer denne dyne både som vinter- og sommerdyne, og man vil altid kunne have en behagelig temperatur under dynen. Dét at sove med en tør og temperaturregulerende dyne vil i dén grad forbedre ens nattesøvn, og det vil medføre en generelt bedre sundhed.

Fokus på allergi i kapokdynen

Der er også særligt fokus på sundhed i kapokdynen, når det kommer til allergiske og overfølsomme mennesker. Dynen er økologisk produceret, og der er altså ingen tilsætningsstoffer eller syntetiske produkter i kapokdynen, som fremkalder allergiske reaktioner. Kapokfibrene i dynen tillader desuden heller ikke et miljø, som mikroorganismer kan overleve i. Husstøvmider kan derfor heller ikke leve i kapokdynen.

Share.

About Author

Leave A Reply