Stegetermometer Test

0

Et stegetermometer er skabt til, at kunne hjælpe dig med at ramme den perfekte temperatur – gang på gang. Derfor er du også garanteret, at du får saftigt og lækkert kød hver gang, du bruger dit stegetermometer. Det bør dog gøres klart, at der findes mange forskellige stegetermometre på det danske marked. Disse modeller adskiller sig på baggrund af op til flere forskellige kriterier, hvorfor du skal vælge med omhu og med fokus på dine behov.

Der bør dog ikke herske nogen tvivl om, at de bedste af slagsen er de digitale modeller. Ikke nok med, at du får en mere præcis måling, så vil du også opleve, at de digitale stegetermometre kan sidde i kødet under hele tilberedningen. Det er selvfølgelig med til at understrege det faktum, at du får de mest præcise målinger med et digitalt stegetermometer. Derfor bør du også fokusere på at finde et digitalt ét af slagsen.

OBH 4771 – Trådløst, digitalt stegetermometer

Her er der tale om et både funktionelt, digitalt og tilmed trådløst stegetermometer fra OBH, der bliver leveret med en separat trådløs sender og modtager. Det er selvfølgelig med til at sikre, at det er nemt for dig at holde øje med temperaturen, hvis du har en steg i ovnen eller på grillen. OBH 4771 kommer med et utal af muligheder og vil desuden også kunne tjene et væld af forskellige stegeopgaver, hvorfor det er et stegetermometer, der appellerer til de fleste.

Det er ganske simpelt at benytte dig af dette trådløse stegetermometer; du skal blot starte med at vælge en type af kød, der skal steges – i denne forbindelse kan du vælge mellem oksekød, kalvekød, svinekød, lammekød, kylling eller kalkun. Efterfølgende skal du vælge hvilken tilberedningsgrad, du ønsker at benytte dig af – du kan vælge mellem gennemstegt, medium, rødt og meget rødt. Når dette er gjort, så er stegetermometret klar til at komme i brug.

Når dit stegetermometer er kommet i brug, så vil du på det store display kunne se hvilke indstillinger, du selv har valgt. Endvidere, så er det selvfølgelig også muligt hele tiden at følge med i hvilken temperatur, dit kød har opnået. Selve senderen er desuden også blevet udstyret med et stort display, hvor du kan følge temperaturen. Sender og modtager har en rækkevidde, der lyder på op til 30 meter, hvorfor du bl.a. kan tage termometer med på terrassen.

Eva Solo – Cook N Time Stegetermometer

Cook N Time er ikke blot et almindeligt stegetermometer fra Eva Solo, men er derimod et rigtig lækkert 3-i-1-køkkenredskab. Det skyldes, at det båder byder på et digitalt stegetermometer med spyd, timer såvel som et digitalt ur. Det betyder også, at du med dette redskab kan være sikker på, at du til hver en tid har kontrol over tiden og temperaturen ved din madlavning. Derfor er det også et redskab, der kan forbedre din madlavning på markant vis.

Det skal desuden også understreges, at Cook N Time fra Eva Solo bliver leveret med forprogrammerede anbefalinger fra Det Danske Kokkelandshold. Det betyder, at du er sikret, at maden bliver tilberedt på perfekt vis, uanset om du skal tilberede rødt kød, fjerkræ eller derimod chokolade. På det store display kan du hele tiden holde øje med de indstillinger, du selv har valgt, mens du selvfølgelig også kan se den nuværende temperatur og sluttemperaturen.

Eva Solo har udviklet Cook N Time til, at kunne give en særlig lyd, når du har opnået den valgte temperatur. Dertil skal det selvfølgelig også nævnes, at klokken hele tiden bliver vist på displayet, mens timeren nemt og enkelt kan indstilles via drejeskiven. Derfor kan du bestemt også være sikker på, at dette stegetermometer fra Eva Solo kan give dig fuld kontrol over tiden og temperaturerne i køkkenet, så din mad altid bliver tilberedt på intet mindre end perfekt vis.

Stegetermometer fra Nicolas Vahé

Nicolas Vahé er et brand, der bestemt har opnået en særdeles stor popularitet på det danske marked. Det gør sig gældende i forhold til alt lige fra deres lækre olier og spændende salte til deres køkkenredskaber som eksempelvis dette stegetermometer. Det er et stegetermometer fra Nicolas Vahé, der selvfølgelig er trådløs, nem at betjene og samtidig kører den også over Bluetooth – derfor er du sikret, at du nemt og enkelt kan sætte gang i dit termometer.

Det bør ikke være nogen hemmelighed, at tilberedning af kød kan vise sig at være lidt af en kunst. Der bør dog heller ikke herske nogen tvivl om, at du med dette termometer fra Nicolas Vahé vil opleve, at det ingen sag er, at skulle tilberede dine yndlingsretter, så de harmonerer med dine præferencer – uanset om du har intentioner om at bruge dette termometer til at lave en lækker oksesteg i ovnen eller du derimod skal bruge det til at lave fjerkræ på grillen.

Én af de særlige fordele ved at vælge dette stegetermometer fra Nicolas Vahé er, at der er tale om et redskab hvortil der medfølger en applikation, der er udviklet til dette formål. Den kan bruges til at holde styr på udviklingen af temperaturen i kødet, uanset om det er på grillen, på pande eller du derimod laver kødet i ovnen. Derfor vil du også sagtens kunne opholde dig på terrassen, i stuen eller sammen med gæsterne, fremfor at skulle holde øje med kødet.

OBH – Taste Master Stegetermometer

OBH står bag et bredt spektrum af spændende køkkenredskaber, hvilket blandt andet inkluderer dette funktionelle stegetermometer, der går under navnet OBH Taste Master. Det gør det nemt for dig at holde øje med temperaturen på dine retter, uanset om du tilbereder dem i ovnen eller derimod på grillen. Det er et digitalt stegetermometer, der kommer med et utal af valgmuligheder og som samtidig også kan tjene op til flere forskellige formål i køkkenet.

Det er naturligvis nemt og enkelt at benytte sig af dette stegetermometer fra OBH. Du starter processen ved at vælge den type kød, der skal steges – i indstillingerne har du muligheden for at vælge mellem oksekød, kalvekød, svinekød, lammekød, kylling eller kalkun. Når dette er gjort, så skal du naturligvis vælge hvilken grad at tilberedning, du ønsker, og i denne forbindelse har du muligheder for at vælge mellem følgende; gennemstegt, medium, rødt og meget rødt.

Efterfølgende vil du kunne se de valgte indstillinger på det store display. Til højre på displayet vil du hele tiden kunne følge med i den nuværende temperatur, så du kan se hvor tæt maden er på, at være færdig. Det bør naturligvis også understreges, at Taste Master er et stegetermometer, der kan klare temperaturer, der lyder på helt op til 300 grader. Det er desuden også blevet udstyret med en smart timerfunktion, der giver lyd fra sig, når temperaturen opnås.

Digitalt stegetermometer fra Dangrill

Hvad end du bruger dit stegetermometer til at stege ko, kalv, hamburger, lam, kylling, fisk, gris eller kalkun, så vil du naturligvis kunne benytte dig af dette smarte, digitale stegetermometer, der er blevet udviklet og produceret af Dangrill. Termometeret bliver leveret med en ledning, der måler intet mindre end 1 meter, hvorfor du er sikret, at der ikke kommer til at opstå komplikationer i forbindelse med en ledning, der er for kort til den brug, du har påtænkt.

Det skal selvfølgelig også gøres klart, at dette stegetermometer fra Dangrill kan vise mellem 0 og 250 grader, hvorfor du naturligvis vil kunne bruge dette termometer til langt de fleste formål. Hvad der dog særligt er med til at få Dangrills digitale stegetermometer til at skille sig ud fra mængden er, at det kan bryste sig af en velfungerende touch-funktion, da det bliver leveret med en berøringsfølsom skærm, der gør det nemt at indstille termometeret til dit brug.

Derfor skal der bestemt ikke herske nogen tvivl om, at stegetermometeret fra Dangrill er særdeles nemt at betjene, hvad end du har erfaring med det eller ej. Dertil kan du selvfølgelig også være sikker på, at det kan hjælpe dig med at sikre, at din grillmad ikke ender med at få for meget eller for lidt. Det kommer også med en nedtællingsfunktion, så du kan holde øje med hvor lang tid, der er tilbage af tilberedningen. Termometeret gør brug af 2 stk. AAA-batterier.

Outdoorchef – Gourmet-tjek Stegetermometer

Med dette digitale stegetermometer fra Outdoorchef er det nemt og enkelt for dig at tilberede alt lige fra store stege og lækre bøffer til forskellige former for fjerkræ. Den vigtigste faktor er naturligvis, at du med dette termometer er garanteret, at din mad bliver tilberedt til intet mindre end perfektion, når det grilles. Det skyldes selvfølgelig, at du vil kunne bruge Gourmet-tjek fra Outdoorchef til at sikre, at der altid opnås den absolut bedste kernetemperatur.

Ovenstående er naturligvis den overvejende årsag til, at man vælger at investere i et stegetermometer. Én af de særlige fordele ved at vælge denne model fra Outdoorchef er, at du har nemt ved at indstille det til forskellige typer af kød, der grilles og dermed er du også garanteret, at termometre kan sikre, at der opnås den rette kernetemperatur for netop den type af kød, du er i færd med at grille. Derfor får du også et resultat, der er helt perfekt gang på gang.

Ydermere, så bliver det selvfølgelig leveret med en nål i rustfrit stål, der betyder, at det er en hygiejnisk løsning. Dertil har Outdoorchef også valgt at udstyre deres stegetermometer, Gourmet-tjek, med en smart timerfunktion. Det er en funktion, der kan sikre dig, at du altid ved hvornår, du skal være klar til at tage kødet af grillen. Du vil nemlig opleve, at dit stegetermometer vil give lyd fra sig, når der er opnået den temperatur, det er er blevet indstillet til at opnå.

Trådløst stegetermometer fra danske Dangrill

Med et trådløst stegetermometer som denne model fra Dangrill, så er du garanteret, at du vil kunne holde øje med grillmaden på ganske enkel, men dog også meget effektiv vis. Derfor vil du også kunne være sikker på, at maden ikke ender med at få hverken for meget eller for lidt – du er derimod garanteret, at dit kød bliver tilberedt på intet mindre end perfekt vis, uanset om du skal grille lækre bøffer, en stor steg eller du derimod har planer om, at lave fjerkræ.

Der er tale om et stegetermometer, der kan holde til lidt af hvert. Det kan tåle og vise fra 0 til 250 grader, og bliver leveret med 1 meters ledning. Derfor er du naturligvis også garanteret, at du kan bruge dette stegetermometer til alskens formål og ligeledes også til et væld af forskellige kødtyper. Endvidere, så kan dette stegetermometer fra Dangrill bryste sig af en rækkevidde, der lyder på helt op til 60 meter, så du f.eks. kan opholde dig indenfor imens.

I og med, at dette stegetermometer kan holde til op til 250 grader, så vil det naturligvis også kunne vise temperaturer, der lyder på 0 grader og helt op til 250 grader. Selve stegetermometeret drives af to stk. AA-batterier, mens senderen derimod gør brug af 2 stk. AAA-batterier – der medfølger hverken batteri til sender eller til termometer. Slutteligt, så skal det naturligvis gøres klart, at du nemt og enkelt kan holde øje med indstillinger og temperatur på LCD-displayet.

Sådan vil du få mest muligt ud af dit stegetermometer

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at et stegetermometer er et meget følsomt stykke elektronik. Selvom det er blevet lavet med henblik på, at kunne holde til høje temperaturer, så er det selvfølgelig en rigtig god idé, at du sørger for at være meget opmærksom på brugen af det respektive termometer. Nedenfor finder du en række gode råd, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit stegetermometer, så der hverken er funktioner eller tid, der spildes.

Du bør undgå sonder med plastikdele

Husk på hviletiden, når du laver steg

Der er mange, der glemmer, at deres steg også skal hvile, når den tages af grillen eller ud af ovnen. Det er meget vigtigt, at du har fokus på hviletiden, da temperaturen også vil være stigende under hviletiden, hvilket f.eks. vil kunne medføre at en oksesteg, der egentlig skulle være medium-rare pludselig viser sig at være tæt på gennemstegt. Oftest vil du opleve, at kødets temperatur stiger med mellem 5 og 10 grader under hviletiden, hvilket du skal tage højde for.

Du bør rengøre dit stegetermometer straks efter brug

Det kan selvfølgelig virke meget fristende blot at sætte sig til bords, når maden er færdig, men du bør dog gøre dig selv den tjeneste, at du bruger et par minutter på at vaske dit stegetermometer straks efter, den er blevet taget ud af kødet. Hvis du giver den lov til at ligge i vasken eller på skærebrættet, mens du spiser, så kan du risikere, at kødresterne tørrer ind, hvilket er med til at gøre rengøringen til en mere krævende og mere anstændig proces.

Vær varsom med, at din ledning ikke kommer i klemme

Der vil selvfølgelig gå en ledning fra sonden og ind i senderen. De fleste stegetermometre leveres med en stærk ledning, men du skal dog være opmærksom på, at de i nogle tilfælde vil være modtagelige over for skader. Der er blandt andet set eksempler på modeller, der ikke kan måle helt nøjagtigt, fordi den medfølgende ledning bliver klemt under grillens låg eller derimod i ovnens dør. Derfor er dette også noget, du skal sørge for at være påpasselig med.

Med andre ord, så er det særdeles vigtigt, at du sørger for at være meget forsigtig med anbringelse af ledningen, så du dermed ikke vil risikere, at den kommer i klemme under skarpe kanter og deslige. Hvis du gør brug af ledningen i grillen, så vil du med fordel kunne trække ledningen ud gennem ventilationshullerne i låget eller du kan i stedet vælge at montere en lille metalklips over kanten, så der er en lille sprække ved låget, hvor ledningen kan komme ud.

Gå efter kvalitet, når du køber stegetermometer

Hvis du står overfor, at skulle investere i et nyt stegetermometer, så anbefales det bestemt på kraftigste vis, at du har fokus på at vælge en model, der kan bryste sig af den absolut bedste kvalitet. Der findes et utal af forskellige modeller, der stammer fra et væld af producenter, der blandt andet inkluderer OBH, Eva Solo, Weber og deslige, som er nogle af de brands, du roligt kan vælge at købe et nyt stegetermometer fra, hvis du leder efter et termometer af høj kvalitet.

Der vil være stor forskel på performance fra model til model, hvorfor der bestemt ikke skal herske nogen tvivl om, at pengene for et stegetermometer af høj kvalitet er godt givet ud. Derfor bør det ikke blot være dine egne krav og dine egne præferencer, der er i fokus, når du skal købe et stegetermometer, for det er bestemt også særdeles vigtigt, at du sørger for at fokusere på at vælge en yderst kvalitetsrigtig løsning, da det vil være den bedste investering.

Share.

About Author

Leave A Reply