3 effektive hårfjerningsmetoder

0

Har du besluttet dig for gå i gang med hårfjerning, gælder det om at finde en metode, der virker, og som passer til dig. De mest almindelige metoder til hårfjerning derhjemme er: barbering, voks, og epilering. Der er både fordele og ulemper ved de forskellige metoder, og det er vigtigt, at du vælger den, der fungerer bedst til dig.

3 metoder

Barbering
Vi kender næsten alle sammen den traditionelle skraber, og hvordan den bruges, men hvilke fordele og ulemper er der ved den? Den største fordel er, at hårfjerningen er hurtig og smertefri. Foruden dette er det en billig løsning, som gør huden blød og glat efterfølgende. Til gengæld er en af de største ulemper ved barbering, at hårene kommer hurtigt igen, og de kan føles stikkende. Derudover er der stor risiko for irritation og indgroet hår.

Voks
Ved denne metode smører du varm voks på det område, hvor hårene skal fjernes, lægger en strip henover og rykker til. En stor fordel ved denne metode er, at du rykker hårene op med roden, hvilke resulterer i, at der går længere tid før hårene vokser ud igen. Der kan gå op til 6 uger, før du behøver at hårfjerne igen. Den største ulempe er, at det er smertefuldt, men smerten kan aftage efter nogle gange, og du vender dig til det.

Epilator
En epilator er en maskine, som river hårene ud ved roden. På den måde fungerer den på samme måde som voksning, men en epilator kan være nemmere at håndtere. Her er fordelen igen, at hårene tager lang tid om, at vokse ud, og med tiden kommer der også færre hår. Problemet er bare, at den ikke er smertefri. I starten vil det være smertefuldt, men det kan være en god idé, at epilere korte hår i begyndelsen, da dette ikke vil gøre så ondt.

Vigtigt at huske efter hårfjerning

Hårfjerning kan være hårdt for huden – uanset metode. Derfor er det vigtigt, at du husker og smøre huden ind i bodylotion eller aftershave-balsam, da det virker imod irriteret hud, og det kan medvirke til at forebygge røde knopper og indgroet hår.

Share.

About Author

Leave A Reply