Få helt styr på reglerne omkring droner og overvågningskameraer

0

Står du, og skal anskaffe dig en droner, eller har du allerede en droner, men du ved ikke hvilke regler der gælder for flyvning af droner og andre slags overvågningskameraer. Så er det vigtigt, at du læser denne artikel, da vi fokuserer på reglerne omkring droner flyvning.

Findes der regler for droner flyvning?

Mange ved slet ikke, at der er regler inden for droner flyvning, og at der faktisk er lovgivning inden for området. Hvis du f.eks. flyver med en droner, som vejer over 250 gram, så skal du have et dronetegn. Et dronetegn bliver brugt på samme måde som et kørekort, hvor du skal være berettiget til at flyve med droner. At få et dronetegn koster dog ingen ting, det er helt gratis, og man skal bare bestå en teoriprøve. Derefter er du helt klar til at flyve med droner, og du kan gøre det fuldstændig lovligt.

Nye regler inden for registrering af droner

Selvom man har fået sit dronetegn, er der stadig regler inden for registrering, man skal overholde. Fra 1. juli skal man registrerer sin droner, hvis den vejer over 250 gram. Grunden til at man skal til at registrerer sin droner i sit navn, er ift. ansvarsforsikring. Men bare rolig. Registreringen kommer ikke til at koste dig kassen, det koster kun 15 kr. som engangsbeløb. Det kommer derfor ikke til at ramme din økonomi hårdt, når du skal til at registrerer din droner.

Droner flyvning er ikke tilladt over alt

Alt flyve med droner er ikke tilladt over alt, da det kan være farligt i bestemte områder. Hvis du f.eks. flyver med droner tæt på lufthavne eller i tæt beboede områder, kan det være farligt for omgivelserne. Du skal derfor være opmærksom på, hvor du vælger at flyve med din droner. Der er dog undtagelser, hvis du flyver med droner til et professionelt formål. Det kan f.eks. blive brugt i målingssammenhæng for virksomheder eller kommuner. Ønsker du at anskaffe dig en droner, så findes der priser på droner og overvågningskamera mange forskellige steder på nettet.

Share.

About Author

Leave A Reply