Gå fra et rodet hjem til et minimalistisk hjem med disse 3 simple tips

0

Tit og ofte kan det være svært at smide ting ud efterhånden som man bliver ældre. Det kan ikke undgås at man år efter år ejer et eller andet, som er ved at blive forældet, og som ikke burde ligge i hjemmet og tage plads, når det i stedet kan blive smidt ud eller andet og blive byttet ud med noget, man rent faktisk kan få glæde af her og nu. Det er et valg, hvordan man vil holde sit hjem, men hvis man gerne vil bevare et hjem, der er ryddeligt og minimalistisk, så er man nødt til at gøre noget aktivt for det.

Smid de ting ud du ikke bruger jævnligt

Det er altid meget nemmere sagt end gjort, når det kommer til at skulle smide nogle af de ting ud, man ikke har brugt i årevis, men som man engang havde super meget glæde af. Det kan faktisk godt føles som om, man smider minder og gode tider ud, når det i virkeligheden bare er materielle ting, som slet ikke betyder noget i det lidt større perspektiv. Så kom i gang med at rydde ud i de ting, du har. Find frem til, hvad du bruger mest, og hvad du ikke bruger så tit og vurdér, hvorvidt tingene er nødvendige at beholde eller ej. Det er normal at beholde yndlingsbamsen – eller dukken, som du har haft helt fra barnsben af, men lad være med at fylde kælderen og andre rum op med kasser af ting, du ikke bruger, og som du sikkert aldrig kommer til at få bruge igen. Fokuser hellere på at få glæde af den plads du får i dit hjem, når gamle ting ikke fylder længere.

Hold alle overflader simple og rene

Selvfølgelig har du ting i dit hjem, der skal opbevares på en eller anden måde. De ting du beholder, og som du derfor bruger, er det en god idé at opbevare i lukkede områder som foreksempel skabe eller skuffer, så tingene ikke hober sig op og fylder på åbne steder. På den måde undgår du, at dit hjem kommer til at fremstå og føles rodet og uoverskueligt. Når du holder dit hjem ryddeligt og overskueligt, så kan det for mange godt give en ro og en fornemmelse af, at der er styr på tingene i hjemmet. Når der er styr på tingene i hjemmet, så er det et utroligt godt udgangspunkt for også at have styr på de ting man går og tænker og funderer over i hverdagen.

Vælg minimalistiske møbler med et simpelt design

I stedet for at købe møbler med masser af farver og mønster, så nøjes med at vælge nogle, der er simple og ensfarvede i stedet. Mønster er godt, men det kan også blive for meget og for rodet at se på for din hjerne. Hvis du sørger for at holde vægge og møbler i neutrale, afdæmpede og ensfarvede nuancer, så kan du naturligvis nemt have et par genstande eller eventuelt nogle tæpper i nogle stærke farver eller endda i nogle fine mønstrer, men sørg for ikke at have flere forskellige mønstrer i samme rum. Har du eksempelvis en mindre bolig og vil du gerne opnå det minimalistiske, men har du ikke plads til både soveværelse og stue, så få en smart sovesofa ind i stuen og sov på, du kan hurtigt gøre det hyggeligt. Selvom dine rum selvfølgelig ikke skal føles helt tomme at opholde sig i, så lad være med at fylde rummene op med for mange møbler. Det er aldrig en god idé at begynde at mase møbler op i hjørnerne i forsøg på at få plads til dem alle sammen. Det giver rummet en trykket stemning.

Share.

About Author

Leave A Reply