Gode råd til at undgå forstoppelse

0

Hvis du allerede har forstoppelse eller gerne vil forebygge imod det, så er der flere forskellige ting, du kan gøre. Disse ting kan du læse nærmere om herunder.

De forskellige metoder mod forstoppelse

Drik rigeligt
Dit væskeindtag har stor betydning for din tarmfunktion og derfor også din afføring. En af symptomerne på forstoppelse er nemlig hård afføring og for at forebygge imod dette eller afhjælpe det, så bør du indtage rigeligt med væske, da dette kan gøre din afføring blødere. Du skal helst drikke mindst 1 liter væske om dagen, som ikke er vanddrivende.

Den fiberrige kost
Hvis du har problemer med din fordøjelse, så kan det være, fordi du ikke spiser nok fiber. Hvis du vælger at have en fiberrig kost, så kan du forebygge imod forstoppelse, og hvis du allerede er forstoppet, så vil fødevarer med højt fiberindhold kunne sætte gang i dit tarmsystem, såsom svesker.

Motionér regelmæssigt
Fysiske aktiviteter er med til at stimulere dine tarmes naturlige bevægelser. Det vil sige, at hvis du motionerer mindst 30 minutter om dagen, så vil du kunne afhjælpe og forebygge imod forstoppelse.

Lyt til din krop og gå på toilettet
Hvis du er så uheldig, at du kan begynde at mærke symptomerne for forstoppelse, så er det vigtigt, at du lytter til din krop og ikke undertrykker din træng til, at skal på toilettet. Hvis du ignorerer din afføringstrang, så kan du risikere, at det hober sig op i din tyktarm, hvilket resulterer i, at din afføring bliver hård og sværere at komme af med. Du bør derfor ikke udskyde dine toiletbesøg.
Når du så sidder på toilettet, så kan det være en fordel, hvis du sidder midt på toiletbrættet, og at du læner dig lidt forover. Ved denne stilling bør du have nemmere ved at komme af med afføringen.

Medicinsk lindring

Hvis du er så uheldig, at du allerede har fået forstoppelse, og de ovennævnte ting ikke fungerer for dig, så kan du vælge at benytte medicinpræparatet dulcolax. Dulcolax tabletterne kan behandle forstoppelse med virkning inden for 6-12 timer. Du bør dog søge egen læge, hvis du har forstoppelse i en uge eller længere.

Share.

About Author

Leave A Reply