Har du brug for hjælpemidler?

0

Mange oplever, at det har brug få en ekstra hjælpende hånd for at kunne nå gennem hverdagen. Det kan være besværligt at bevæge sig rundt, hvis man har en funktionsnedsættelse, der gør man har brug for hjælpemidler til at kunne klare sig på egen hånd. Det er med til at gøre hverdagen lige dét lettere, og derved giver én en fornyet livsglæde, som man måske ikke har oplevet i lang tid. Men det er ikke altid, at man lige står med en dyb pengepung, men her er der også hjælp at hente.

 

Brug ”fritvalgsloven”, hvis du har brug for hjælpemidler

Efter serviceloven paragraf 112 og 113 skal din kommune yde støtte til hjælpemidler og forbrugsgoder til dog med en varig nedsat funktionsevne. Med varig nedsat funktionsevne, menes der altså, at der ikke er udsigt til bedring af funktionsevnen, og den formentlig vil være tilstedeværende resten af ens dage. Hvis du falder i denne kategori, har du ret til at få støtte til hjælpemidlet, som du har brug for. Derefter vil du blive tildelt 50 procent af prisen på det pågældende hjælpemiddel, der vil være med til at hjælpe dig gennem hverdag. Slet ikke så dårligt endda. Men der vil sandsynligvis, være en række undersøgelse m.m. der skal foretages for at din nedsat funktionsevne vil blive anset som varig. Dette er selvfølgelig for at endegyldigt fastslå at din nedsatte funktionsevne er varig, og ikke blot midlertidigt. Det kan være frustrerende, og træls især fordi man er klar over sin tilstand. Dog, er det en nødvendighed.

 

Er du ikke tilfreds med hvad der bliver stillet til rådighed

Det vil ikke være altid, at du vil blive tilfreds med hvad kommunen stiller til rådighed. Ifølge samme servicelov, så vil kommunen yde støtte til det billigste og bedst egnede produkt, hvilket desværre ikke altid er det bedste. Samtidig kan kommunen også gå ind og afgøre hvilken leverandør, der skal levere dit hjælpemiddel. Heldigvis er der også et smuthul. Loven dikterer dog samtidig, at borgeren har ret til frit valg af alle typer af hjælpemidler. Dertil kan borgeren også vælge at værge kommunens leverandør, hvis borgeren ikke ønsker at anvende den specifikke leverandør. Men der vil være undtagelser til denne ”fritvalgsordning”, derfor vil altså ikke være alle, der kan anvende denne ”ret”. Men hvis du ikke er blandt en af de uheldige, så ved brug af denne ordning, kan du skulle betale mere. Eftersom kommunen ikke vil betale mere end 50 pct. for produktet de udvælger, vil du skulle betale den eventuelle prisdifference, som et dyre produkt vil have. I så fald, du beslutter dig for at kommunens leverandør ikke leverer et tilfredsstillende produkt, kan du finde hjælpemidler her. Herinde vil du kunne finde hjælpemidler af alle mulige typer til særlige behov. Det er en guldgruppe for hjælpemidler, og herinde vil du kun finde produkter som vil kunne være dig til hjem. Ellers vil der også være andre webshops eller fysiske butikker at finde, som ville kunne give det som du har brug for.

Share.

About Author

Leave A Reply