Hvordan giver jeg min nærmeste den bedste begravelse?

0

Et dødsfald rammer sjældent på et belejligt tidspunkt, og der er mange ting, at tage stilling til. Samtidig er hele familien og omgangskredsen i en dyb sorg, der skal have plads til at blive bearbejdet.

Den afdødes ønsker

Først og fremmest er det allervigtigste at give den afdøde en smuk og mindeværdig afsked. Måske har jeres afdøde udfyldt hæftet ”Min sidste vilje”, eller måske har I nået at tale om, hvad den afdøde ønsker i forbindelse med dødsfald.

I nogle tilfælde er døden indtruffet pludseligt og kommer fuldstændig bag på os. Døden er et svært samtaleemne, så det er heller ikke unormalt, at man ikke har snakket om, hvad der skal ske når, den indtræffer.

Det kan måske pludselig blive svært at tage stilling til, hvad den afdøde egentlig ønskede i forbindelse med begravelsen. Hvilket tøj skal den afdøde begraves i? Skal den afdøde iklædes smykker etc.? Hvordan skal mindeceremonien foregå, og hvem skal foretage den? Hvordan skal gravstenen dekoreres? Hvilke blomster og kistepynt skal der være?

Ja, der er mange aspekter og ting at tage stilling til, når din kære afdøde skal sendes ud på livets sidste rejse. I dag findes der et utal af muligheder og valg for at skabe den bedste afsked med din kære – både traditionelle og utraditionelle.

For en smuk og mindre kaotiske løsning, er det anbefalelsesværdigt at benytte en bedemand. Bedemanden kan være med til at støtte og rådgive, i alle aspekter af at skabe et værdigt og smukt farvel til din kære.

Hvad med alt det praktiske?

Udover alle de æstetiske valg i forbindelse med en begravelse, er der også en lang række andre og mere praktiske opgaver, der skal klares i forbindelse med et dødsfald. Mange opgaver som man måske slet ikke tænker på midt i den svære tid.

Dødsfaldet skal anmeldes, og der skal afhentes dødsattest. Der er spørgsmål om forsikringer, begravelseshjælp og udgifter, samt meget mere.

Alt dette kan en god bedemand dog være behjælpelig med.

Har du brug for en bedemand i Sønderjylland? Så klik her for mere information.

Share.

About Author

Leave A Reply