Oplev Berlin – på et SU-budget

0

H.C. Andersen sagde i tidernes morgen: ”At rejse er at leve”. Men det behøves ikke være dyrt at rejse ud i verden, og det kan faktisk lade sig gøre at tage på storbyferier, selvom man er studerende på SU. Særligt Berlin er de seneste år blevet et attraktivt feriemål for danskerne, når de rejser mod verdens storbyer – blandt andet fordi det er muligt at flyve fra Billund til Berlin på to timer og tyve minutter, og det ikke behøves koste mere end 100 kr, og fra København til Berlin for 250 kr.

 

”Must see” i Berlin

I en storby som Berlin er det praktisk talt umuligt at lave en udførlig ’must see’ liste over bemærkelsesværdige seværdigheder, som man som turist skal opleve, når man kommer til storbyen. Blandt andet fordi byen rummer så mange historiske monumenter, store grønne parker, shopping outlets og en masse for de historieinteresserede. Men vi har samlet en liste over gratis seværdigheder i Berlin, du som turist på SU kan opleve kvit og frit:

  1. Brandenburger Tor: den enorme mur optræder som historisk symbol på Berlins genforening i 1989
  2. East Side Gallery: det sidste stykke af Berlin muren, der vidner om den delte bymidte. I dag kan man opleve de mange flotte og farverige malerier langs muren.
  3. Tiergarden: en enorm grøn oase midt i Berlins travle midte, der indbyder til en cykeltur
  4. Holocaust monumentet: ganske kort afstand fra Brandenburger Tor finder du holocaust mindesmærket Stelenfeld, der med sine 2711 høje betonblokke symboliserer ofrene under naziforfølgelsen.

Der er desuden rig mulighed for at opleve live musik, koncerter og opera overalt i Berlin eller mulighed for at tage en kold øl eller en kop kaffe på en af de mange kaffehuse, barer eller cafeer. Er du til shopping, bør du besøge Berlins største shoppinggade Kurfürstendamm eller den enorme designer outletby, der er et besøg værd.

Share.

About Author

Leave A Reply