Brug dit overskudsgarn til at strikke et slumretæppe

0

Mange, der strikker eller hækler, kender sikker til at have en masse garnrester i overskud, når de er færdige med forskellige projekter. Men tit er der desværre bare ikke nok til at strikke en helt ny trøje mere eller et par uldsokker mere. Det er bare ærgerligt at skulle smide de ellers gode garnrester ud, fordi man ikke tror, man får dem brugt igen.

 

Der findes flere fordele ved at bruge dit overskudsgarn i stedet for blot at smide det i skraldespanden. For det første er det bedre for miljøet at genbruge sit garn. Garn kan være en miljømæssig belastning både under produktion og nedbrydning. Og så sparer du selvfølgelig også selv penge, hvis du genbruger dit garn i stedet for altid at købe noget nyt. En af de bedste måder at komme af med garnrester på er ved at strikke eller hækle et slumretæppe i firkanter. På den måde kan du nemlig få et flot resultat ved at bruge garn fra forskellige garnnøgler. Ønsker du at sætte et ekstra præg på dit rest-garn-projekt, så kan du på dette link finde mohair garn, som kan give lidt ekstra til projektet.

 

Brug både uld- og bomuldsgarn

Om du ligger inde med overskudsgarn af mohair garn, uld eller bomuld, kan du sagtens bruge resterne til et slumretæppe. Resultatet bliver selvfølgelig mest ensartet, hvis du holder dig til en garntype.

 

Det mest populære valg af garn til slumretæppet er uld. Særligt hvis det skal bruges til vinterens kolde aftenener. Bomuldsgarnet derimod kan være utrolig godt til tæpper, der skal bruges de aftenener, hvor det endnu ikke er så koldt. Vær dog opmærksom på, at et tæppe af bomuldsgarn kan blive ret tungt.

 

Sådan gør du

Hvor meget garn, du skal bruge, afhænger af, hvilket garn du anvender, og hvor løst eller fast du strikker/hækler. Men tag dine garnrester i brug og se hvor langt, du kommer.

 

Et strikket eller hæklet tæppe i firkanter laves ved, at man laver mange firkanter og derefter syer eller hækler dem sammen, så de til sidst danner et stort slumretæppe eller sengetæppe. Det er et nemt projekt at sidde med, og det giver et fint og unikt resultat.

Share.

About Author

Leave A Reply