Sådan gør du dit CV mere indbydende

0

Der findes mange opskrifter på, hvordan man skriver og udformer et godt CV – men alligevel kan det nemt virke uoverskueligt og forvirrende. Du kan læse med her, hvis du godt kunne tænke dig at få en fornemmelse af, hvad der er værd at overveje, når du skal udforme et indbydende CV.

Hvad skal du fortælle?

Det er først og fremmest vigtigt, at du vinkler de informationer, du vælger at oplyse i dit CV, efter det aktuelle jobopslag. Du skal lægge vægt på de erfaringer, kompetencer og kvaliteter, der er relevante i forhold til den konkrete stilling. Samtidig er det en god idé at fortælle, hvordan du faktisk kan gøre brug dine kompetencer, i stedet for bare at oplyse om at du har dem. Det er klart med til at gøre dig mere attraktiv, at du allerede har gjort dig nogle tanker om hvilken rolle, du vil have i virksomheden. Du kan eventuelt få en ven til at interviewe dig om dine faglige kompetencer, før du udformer dit CV. På den måde kan du øve dig i at blive bedre til at formidle dine kvaliteter og kompetencer videre til et andet menneske, hvilket vil komme dig til stor gavn i din jobsøgning.

Individuelle informationer

Der kan være stor forskel på, hvilke erfaringer og uddannelser forskellige personer har at skrive på sit CV. Alderen spiller blandt andet en rolle, og hvis du ikke har så mange år på bagen, har du formentligt ikke lige så meget erfaring som en, der har været på arbejdsmarkedet i størstedelen af sit liv. I den situation er det vigtigt at nævne de andre ting, der har fyldt meget i dit liv. Du kan for eksempel nævne, hvad du fik ud af at være hjælpetræner for det lokale sportshold eller piccoline hos en mindre virksomhed. Alle de ting, du nævner, er med til at give en potentielt kommende arbejdsgiver en god fornemmelse af, hvad du kan bidrage med til virksomheden.

Simpelt og overskueligt

Når du har fået styr på, hvad du godt kunne tænke dig at fortælle i dit CV, er et flot og indbydende layout det næste punkt på listen. Du kan med fordel have i baghovedet, at dit CV skal layoutes, så det får præcis det udtryk, du gerne vil skabe. Hvis du mangler inspiration til, hvordan det egentlig skal gøres, kan du vælge at udforme dit CV fra en skabelon.

Share.

About Author

Leave A Reply