Derfor skal du have en factoring partner

0

Hvis du ejer en virksomhed i B2B branchen, hvor du ugentligt håndterer fakturaer og inkasso regninger, så bør du overveje at samarbejde med et factoring firma. Ved at du samarbejder med et factoring firma, undgår du at skulle bruge tid og ressourcer på at opkræve penge fra manglende kreditorer.

Når du samarbejder med et factoring firma, slipper du for at være ”den hårde hund” og skulle bruge tid på at opkræve penge fra de firmaer som har overskredet deres frist. Factoring er særlig smart for firmaer, der ønsker at outsource den administrative håndtering af debitorbogholderiet.

Factoringselskabet rolle er, at de agerer ”vagthund”, når din virksomhed mangler betalinger fra dine B2B kunder – på den måde kan du fokusere på dine kerneforretninger.

En af de store fordele ved at outsource debitorbogholderiet er, at du sikrer en effektiv opkrævning og inddrivelse af dine manglende tilgodehavender.

Erfaring og data viser også, at firmaer har stor resekt for rykkere, når de kommer fra et factoringsselskab, hvilket også er en af attraktive fordele ved at du bruger et factoringselskab.

Du får udbetalt dine penge med det samme

Når du vælger at bruge et factoringselskab, så får du udbetalt 80% af den manglende faktura, som du mangler betaling fra. De resterende 20% får du udbetalt, når fakturaen er blevet betalt. På den måde holder du en fornuftig likviditet fra måned til måned. Det eneste du skal betale er et mindre administrationsgebyr til factoringselskabet.

Som en ekstra bonus, så har du også mulighed for at få adgang til debitorforsikringer, som du ikke selv kan erhverve.

Fordele ved at bruge et factoringsselskab

Du kan fokusere 100% på din kerneforretning, når du vælger at outsource debitor områder. På den måde kan du vækste din forretning, uden du skal bekymre dig om dine manglende indbetalinger. Derudover bliver det også lettere at overskue likvidietsbudgettet i virksomheden, når du ved, at du altid er sikret minimum 80% af alle dine kunders betaling. Dine kunder har også stor respekt for et factoringselskab i rykkeproceduren.

Ulemper ved at bruge et factoringsselsskab

Der findes også ulemper ved at bruge et factoring firma. Debitorfinanseringen kan nemlig begrænse dig fra at låne i banken, hvis banken kræver pant i dine debitorer. Derudover kan du også opleve, at factoringselskabet kan stille visse krav til din økonomistyring.

Share.

About Author

Leave A Reply