Sunde tænder giver større velvære

0

Tænderne er et område på kroppen, som kun de færreste tænker over på daglig basis, men faktum er, at sunde tænder er alfa og omega for større kropslig velvære. Med et sæt sunde bisser i munden har man én bekymring mindre i dagligdagen, og alle kender med garanti til følelsen i munden – og i sindet – når man lige har børstet tænder; det er følelsen af total velvære. Det er dog vigtigt at huske på, at tænderne ikke holder sig sunde og friske af sig selv, og selvom man ikke umiddelbart oplever problemer, der kræver behandling, så er det vigtigt f.eks. at overholde sin årlige tandlægeaftale.

Tænk over, hvad du putter i munden

Rigtig mange danskere har et stort forbrug af ting, der er rigtig dårlige for tænderne. Det kan være alt fra et overforbrug af cola, der ætser tændernes emalje, eller det kan være rygning, som nedbryder tænderne på lang sigt. De færreste tænker over konsekvenserne, når de står med en iskold cola i hånden, men hvis man vil have sunde tænder hele livet, så er man nødt til at tænke over, hvad man putter i munden.

Hvis du har konstateret, at du måske ikke passer så godt på dine tænder, så prøv at finde alternativer til de nedbrydende ting, du propper i munden. Det kan f.eks. være at drikke mere vand i stedet for sodavand eller juice, eller det kan være at trappe ned på cigaretterne i perioder. Lidt har, som bekendt, også ret, og selv en lille ændring i hverdagen kan gøre store underværker for dine tænder.

Gå til tandlægen mindst én gang om året

Der er mange mennesker, der har et lidt anstrengt forhold til deres tandlæge – også selvom tandlægen er rar og behagelig at snakke med. Tandlægetider bliver der sjældent set frem til med store forventninger, men de er ikke desto mindre alfa og omega for sunde tænder på den lange bane. Man bør som hovedregel besøge tandlægen én gang om året, og så bør man naturligvis søge tandlægehjælp, når man mærker smerter af større eller mindre grad. Tandlægen har ikke et ønske om, at det skal være så dyrt for dig som muligt, og I kan altid i fællesskab finde en god løsning, der passer til dine behov. Hvis du leder efter en dygtig tandlæge i Københavnsområdet, så besøg tandlæge Railli Jeppesen Rødovre.

Der er ingen mirakelkur til sunde tænder

Når man tænder for fjernsynet, så mødes man ofte af diverse reklamer, der lover sunde og smukke tænder på rekordtid. Disse ”kure” for tænderne virker måske for nogen, men der er omvendt også en vis risiko for, at tænderne tager skade af det på længere sigt. Generelt set findes der ingen mirakelkure for sunde og smukke tænder, og sunde tænder er noget, man skal kæmpe for og værne om – det er ikke noget, der kommer indenfor et par dage.

Generelt set bør man altid tage diverse reklamer omkring sunde tænder med et gran salt – også selvom der måske er en tandlæge, der udtaler sig i reklamen. Gør dig selv den tjeneste at snakke med din tandlæge om dine problematikker i stedet; de har en stor faglig viden og kan hjælpe dig bedst muligt.

Share.

About Author

Comments are closed.