Træningstøj

0

Dyrker man meget sport, skal man selvsagt have meget træningstøj. Det kan også være en stor fordel at tænke over, at man har noget træningstøj, der passer specifik til den type sport, man udøver. Eksempelvis er kortere shorts eller tights en del bedre end lange shorts, hvis man dyrker langdistanceløb. Man har måske oplevet at løse træningsbukser eller shorts skaver (eller gnaver, hvis man er fra Sjælland) på de længere distancer.

 

Styrketræning

Ligesom ovenstående eksempel med løb, vil der også være trøjer og bukser, som generelt siges at være bedre, når man styrketræner. Mange vil eksempelvis finde motivation i at bære tanktops, da mere af ens krop på denne måde er blotlagt. Man ser altså sine muskler arbejde, når man træner. For manges vedkommende handler træning netop om at få sine muskler til at vokse, hvilket er grunden til, at tanktoppen er et populært valg. Foruden tanktoppen kan det være rart at have en langærmet trøje, hvis man dyrker for eksempel crossfit, hvor man for eksempel klatrer hurtigt op i reb. Det kan nemlig godt ende med at gøre ondt, hvis man har blotlagte arme.

 

Sportstilbehør

Ting som handsker, veste, strømper og lignende er også tit uundværlige i sportssammenhæng. Løber man om vinteren, vil de færreste nok være deres handsker foruden. Det er også især om vinteren, at en refleksvest er en god idé i og med, at det bliver mørkt rigtig tidligt. Det kan hurtigt blive farligt, hvis man for eksempel er landevejscyklist eller løber, og man dårligt nok kan ses på vejene.

For de fleste er det hårdt nok at komme ud og være aktiv i første omgang. Hvis der så ovenikøbet er frostgrader, bliver det da kun sværere. I den sammenhæng ses vigtigheden af varmt sportstøj, pandebånd, store sportssokker – og for dem, der går mere op i lir: armvarmere, hvilket egentlig bare er ærmer (uden trøje). Det korte af det lange er, at jo bedre udstyret man er, desto nemmere er det at få overtalt sig selv til at få rørt sig – og som det af ovenstående fremgår, findes der en masse forskelligt træningstøj.

 

Gør det nemt for dig selv

Slutteligt kommer det mest banale råd i forhold til træningstøj: Jo mere du har, desto mindre behøver du at vaske. Dermed ikke sagt, at man skal have så meget, at man aldrig behøver at vaske tøj, men vil man gerne træne regelmæssigt, handler det om at have så få undskyldninger som muligt. Selv hvis ikke motivationen er et problem, er det stadig ikke den fedeste fornemmelse at opdage midt under sin mix double i badminton, at man tydeligt lugter af sved fra gårsdagens træning – og måske endda også fra træningen før den.

Det er også rart at have sporty overtrækstrøjer, så man allerede på vej ned at træne føler sig sporty og er kommet godt i stemning. Alt andet lige må man føle sig mere klar til at dyrke sport, hvis man ankommer i sportstøj, end hvis man først lige skal hænge sin trenchcoat op.

 

Share.

About Author

Leave A Reply