Hvad er et advokatforbehold?

0

Når du skal underskrive købsaftalen på dit drømmehus kan det være svært at gennemskue købsaftalen. De fleste købere er ikke velbevandret i jura og kan derfor hurtigt overse væsentlige aspekter. Det du skal huske er, at ejendomsmægleren ikke er din rådgiver, men sælgers. Det betyder, at en ejendomsmægler ikke nødvendigvis gør dig opmærksom på faldgruber i købsaftalen. Derfor er det en rigtig god ide at få tilføjet et advokatforbehold i købskontrakten. Det bevirker, at du, selvom du skriver under, kan få en boligadvokat til at gennemgå aftalen og i tilfælde af, at den ikke er fordelagtig for dig, kan springe fra aftalen uden økonomiske tab.

Husk at ejendomsmægleren er sælgers rådgiver

Det kan være svært at huske at ejendomsmægleren faktisk er sælgers rådgiver. De er interesseret i at få huset solgt og gerne til mest muligt, da det ofte betyder, at deres salær bliver større jo mere huset sælges for. Derfor er det en rigtig god ide at få hjælp fra en boligadvokat til hele købssituationen, da de kan gennemskue juridiske spidsfindigheder og opdage ufordelagtige forhold i købsaftalen mm. Men har du ikke fået denne hjælp undervejs og føler, at du bliver nødt til at skrive under på en købsaftale for at få det hus, du ønsker dig, kan du stadig sikre dig ved at få skrevet et advokatforbehold ind i købsaftalen.

Du skal selv tilføje advokatforbeholdet

Advokatforbeholdet giver dig tid til at få en advokat til at kigge alle papirer mm. igennem inden du bindes af din underskrift på købsaftalen. Et advokatforbehold er ikke en integreret del af en købsaftale. Den skal tilføjes af dig selv. I den skal der stå, at du som køber skriver under på aftalen på den betingelse, at din advokat kan godkende hele aftalen. Der skal også stå, hvornår godkendelsen senest skal være meddelt til sælgerens ejendomsmægler. Almindeligvis vil forbeholdet være tidsbegrænset – 3-5 dage – men den kan forlænges undervejs af din advokat, hvis der er brug for mere tid.

Forbeholdet giver dig tryghed

Når du får skrevet et advokatforbehold ind i købsaftalen, sikrer du dig selv den tryghed det er at kunne komme ud af en dårlig handel uden at skulle betale sælger noget. Samtidigt sikrer du ligeledes, at det hus du gerne vil have – måske det du har drømt om hele livet – ikke bliver solgt til andre. Din advokat kangennemgå handlens papirer, så du er sikker på at alt er som det skal være. At der ikke er nogle forhold ved handlen, der vil påvirke dig negativt eller, som bør forhandles på plads. Ombestemmer du dig angående købet på grund af din advokats forbehold, kan du komme ud af handlen med kun salæret til advokaten som eneste udgift.

Hvis du ikke har indskrevet et advokatforbehold

Hvis du ikke får skrevet et advokatforbehold ind i købsaftalen, kan du kun komme ud af en underskrevet købsaftale, ved at benytte dig af den fortrydelsesret alle købere har. Benytter du dig af den, skal du betale 1 % af købssummen til sælger. Du har en fortrydelsesfrist på 6 hverdage. Inden da skal sælgers ejendomsmægler have besked samt pengene skal være indbetalt. Ellers fanger bordet.

Share.

About Author

Leave A Reply