Tre ting, vi bruger alt for mange penge på

0

Det er dyrt at leve. De fleste af os arbejder 37 timer om ugen, og synes alligevel aldrig, at pengene slår til. Desværre er der også steder, hvor der går sport i at være mest muligt moderne og ekstravagant, selvom ingen faktisk har råd til det. I denne artikel giver vi derfor vores bud på 3 ting, vi alle burde bruge færre penge på.

Babyudstyr

Mange førstegangsforældre bruger 20-30.000 kr. på babyudstyr, allerede inden barnet er født. Samtidig ender de fleste ender med ting, der alligevel aldrig bliver brugt. Nogle ting kan man selvfølgelig ikke undvære, men alt efter hvilke principper man følger, behøver det absolut ikke koste en formue at få børn.

Nogle forældre vælger for eksempel at samsove med børnene, så barnet får nærhed hele natten. På den måde kan man undvære en babyseng. Man kan også vælge at bare barnet i en vikle eller slynge i stedet for at køre med en barnevogn, og på den måde spare mindst 5000 kr. – og ikke mindst en masse pladsbesvær. Derfor er det en god idé at være kritisk for hvert eneste stykke babyudstyr, så alle indkøb er velovervejede.

Ferier

Ferier er en anden ting, vi bruger rigtig mange penge på. Når det handler om ferie, er det naturligvis også vigtigt, at man køber det rigtige. Hvis man sparer de forkerte steder, kan ferien hurtigt blive alt andet end afslappende. Når det er sagt, så kan det ofte betale sig at kigge lidt uden for de mest kendte feriebyer, og måske benytte sig af alternative overnatningsmuligheder.

Når det er sagt, så er det vigtigt at rejse, mens man kan. Hvis du drømmer om at se bestemte lande eller opleve bestemte steder, er det bedre at gøre det nu, end at vente. Du ved aldrig, hvad livet bringer, og måske er du ikke i stand til at rejse om 10 eller 20 år. Derfor kan det være en fordel at spare op til den rejse, du drømmer allermest om, i stedet for at klatte pengene væk på rejser, der måske ikke siger dig så meget.

Bolig

Et hjem skal vi alle have – og desværre er boligmarkedet bare ikke altid købers marked. Dog bliver man ofte fristet, når man er på boligjagt, og mange ender med at bruge hele budgettet ned til sidste øre. Man får formentlig også et lækkert hjem, men hvis det sker på bekostning af en stabil økonomi og ens frihed, er det ikke altid en god handel.

Det er ofte smart at overveje, hvad dine helt basale behov er, og så se på hus eller lejlighed efter det. På den måde vil man ofte få et billigere hjem, som efterlader plads i budgettet til en ekstra lang ferie, en ekstra bil eller en opsparing.

Share.

About Author

Leave A Reply