Det skal du have styr på inden ferien

0

Vi kan alle genkende følelsen af spændingen inden turen går til et nyt land. Ligesådan vil vi gerne vende hjem til et hus eller lejlighed uden skavanker, så de hjemlige bekymringer ikke følger med på ferien.

Praktiske foranstaltninger

Inden ferien går syd på er det altid en rar fornemmelse,  at husets indvendige og udvendige stand står som man gerne vil have det.  Der er intet værre end at komme hjem til en beskidt lejlighed eller et hus, hvor der er fejl og mangler. Eksempelvis hvis der mangler at blive sat lister op, et rum der skal males eller der bare ikke er gjort ordentligt rent indvendig inden afgang.  I den forbindelse skal udendørsarealerne heller ikke negligeres. Hvis græsset trænger til at blive slået , vinduerne trænger til at blive pudset, men udstyr til vinduespudserne mangler eller du har et halvfærdigt haveprojekt, så vil de alle sammen være rare at få bugt med inden ferien kalder.

Prioritetsliste

Et godt redskab vil være at lave en prioritetsliste, hvilke opgaver kræver mest opmærksomhed her og nu? Det er en god måde at skabe orden og ikke mindst overblik over de ting som stresser dig. Når de er skrevet ned og du kan krydse dem af en for en, når opgaverne er blevet løst giver det også en større tilfredshedsfølelse.

Hvis du ikke kan nå alle opgaverne inden ferien, så lav milepæle og en tidshorisont, således du i dit sind er bevidst om, at de nok skal blive løst inden for nærmeste fremtid.

Fordelen ved at lave milepæle er, at ens opgaver bliver delt op i delmål, således at opgaverne ikke synes så uoverskuelige. Eksempelvis, hvis skuret skal males, så læg en plan for hvornår der skal gøres rent, det skal have grunder, første omgang maling osv. I stedet for at gøre det hele samme dag.

Forsikring

Mange glemmer at have styr på deres forsikringer inden de tager på ferie, men det kan blive en dyr affære, hvis uheldet er ude og man ikke har en rejseforsikring.  I den forbindelse skal man altid først tjekke sine nuværende forsikringer inden der købes rejseforsikring. Sommetider er man dækket af sin indboforsikring og så vil det være penge ud af vinduet, at betale for en dyr rejseforsikring.  I EU har vi det blå sygesikrings, som medvirker til at du har samme vilkår, som de borgerne i det pågældende land du rejser til. Eksempelvis, hvis rejsen går til Italien, hvor mange danskere nyder det gode klima og den smukke natur vedAmalfikysten, vil det blå sygesikringskort ikke dække for hjemtransporten, hvis uheldet er ude.  Læs mere om rejser til Amalfikysten.  Det normale gule sygesikringskort dækker kun hjemme i Danmark.   Ved bestilling af rejseforsikring enten gennem det rejsebureau, du bestiller rejsen igennem eller dit nuværende forsikringsselskab, gør at du ikke behøver at have nogle bekymringer imens du er på ferie.  Dertil er det vigtigt, at man lige bruger noget tid på at tjekke forsikringsmarkedet. Nogle firmaer lever af, at pådutte folk dyre forsikringer, som de egentligt slet ikke har brug for.

Share.

About Author

Leave A Reply