Vil du bo i København? Få 4 gode råd her

0

København er det mest eftertragtet beboelsesområde i Danmark, og af den grund er udbuddet af lejligheder og huse i København rigtig småt. Mange tror, at den eneste måde at få en lejlighed i København på er ved at betale de tårnhøje priser, som man finder på diverse boligsider, men hvis du er strategisk klog, kan du sagtens finde et billigt sted af bo. I denne artikel vil vi give dig 4 gode råd til, hvordan du har større mulighed for at finde en billig bolig i København.

Andelsboliger er det du skal gå efter
Hvis du vil finde en billig lejlighed i København, er det andelsboliger, du skal gå efter. En lejebolig på Vesterbro, Østerbro eller Frederiksberg er udbudt til tårnhøje priser, og man får derfor ikke så mange kvadratmeter for pengene. Det samme gælder for ejerlejligheder som næsten ikke kan blive dyrere end de er lige nu. Hvis man skal købe en ejerlejlighed, burde man først og fremmest vente til boligboblen springer for at kunne sikre sig en gevinst på langt sigt. Andelsboliger er derfor det bedste alternativ, hvis man ønsker en billig lejlighed i København og omegn.

Hvordan får jeg fingrene i en lejlighed?

Det næste spørgsmål lyder så på, hvordan man kan få fingrene i disse eftertragtede lejligheder, da i starten kan virke som en umulig kamp at vinde, hvis det er København, man vil bo i. Vi vil give dig 2 metoder, som kan forbedre dine chancer for at finde en lejlighed.

Skriv dig i andelsboligforeninger

Det første du skal gøre, er at skrive dig op i andelsboligforeninger, der tilbyder lejligheder i Københavnsområdet. Det er ikke bragende dyrt at blive skrevet op i andelsboligforeninger, og du kan derfor med fordel skrive dig op i et par stykker. Nogle af de meget attraktive andelsboligforeninger som fx ”Frederiksberg Arbejderhjem” kræver at der er to personer, der allerede er skrevet op i foreningen, som godkender det nye medlem. Så prøv at hør i dit netværk, om der er nogle der er skrevet op i foreningen, så er du måske heldig også at kunne blive skrevet op.
Mange er imod hele denne venteliste kultur, da mange har været skrevet op i diverse boligselskaber siden de var helt små, og stadig ikke har fået et godt tilbud. Men andelsboligforeninger virker lidt anderledes, og derfor er udbuddet af lejlighedstilbud også væsentligt større end ved ejerlejligheder.

DBA bliver din bedste ven

Hvad der angår andelsboliger, er DBA din aller bedste ven. Det er nemlig meget tit her at andelsboliger bliver lagt op først. Og nogle gange kan man være heldig at finde et helt vildt godt tilbud. Problemet er bare at der her en kultur, der minder om først til mølle-princippet, og lejligheder bliver derfor hurtigt solgt. En god ide er derfor at sørge for at du får notifikationer fra DBA hver gang, der kommer en andelsbolig, der opfylder de kriterier, som du har indtastet. Du vil blive overrasket over antallet af gode tilbud, der kommer.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få noget inspiration til, hvordan du kan øge dine chancer for at finde en andelslejlighed i vores eftertragtet hovedstad. Hvis du er så heldig at finde en andelsbolig, kan du få lamper, dyner, og et sengetæppe fra Georg Jensen.

Share.

About Author

Leave A Reply