4 tips til når du starter med at gå på jagt

0

At gå på jagt er en dejlig hobby. Du kommer ud i naturen og får frisk luft. Samtidig kan du være heldig at få nedlagt et bytte, så du også har til aftensmaden. Men hvordan kommer man bedst i gang med at gå på jagt som ny jæger? Læs med her og få 4 gode råd, du kan bruge på dine første ture som jæger.

Tag et jagttegn

Før du overhovedet tager afsted, skal du selvfølgelig have et jagttegn. Når du tager jagttegn, lærer du loven at kende, og hvordan du skal agere i naturen og håndtere et våben. I Danmark er det lovpligtigt at have jagttegn, så det kan du roligt gå i gang med, hvis du har en drøm om at deltage i jagtsæsonen.

Gå på jagt sammen med andre
Jagt er først og fremmest en social aktivitet. Det er hyggeligt at mødes med andre jægere og udveksle historier, tips og gode råd. Som nybegynder er det især en god ide at finde en jagtklub eller gå på jagt med andre i din familie eller dine venner, der er erfarne jægere. På den måde lærer du hurtigt, hvad det handler om, og kan trække på mere erfarne jægeres mange år i skoven.

Udstyr til jægeren
Jagt handler selvfølgelig også om at få nedlagt et bytte. Til dette skal du have det rigtige udstyr. Noget godt jagttøj og en god riffel, så er du godt kørende. Du kan finde alt, du skal bruge i de fleste jagtbutikker. De fleste steder kan du også få et sæt beregnet til nybegyndere.

Nyd naturen
Det vigtigste ved at gå på jagt, er ikke at få skudt et bytte. Husk at nyde naturen, når du er afsted. Læg telefonen væk og nyd stilheden, de smukke vidder og den danske natur. Det er det jagt handler om inderst inde.

Share.

About Author

Comments are closed.