Ansættelse af en barnepige: Sådan vælger du den rigtige

0

At ansætte en barnepige kan være en vanskelig og udmattende proces. Det er vigtigt, at du tager dig den nødvendige tid til at finde den rette person, ellers kan det gå ud over din familie.

Hvordan finder jeg en god barnepige?

Den bedste måde at finde en kvalificeret barnepige på er gennem mund-til-mund metoden. Spørg venner, familiemedlemmer eller andre forældre i dit område om anbefalinger, og tal med de referencer, som de giver dig. Hvis du allerede har børn, så spørg dem, hvem deres yndlings barnepige var, da de var små. Du kan også prøve at indrykke en annonce på velrenommerede internetportaler eller hos bureauer, så du er i stand til at få flere svar, end hvis du kun regner med personlige kontakter og netværk af personer, der kender til din søgning.

Her er en kort check liste:

1) Udforsk forskellige hjemmesider, der tilbyder barnepiger i dit område.

2) Lav en liste over krav, som alle interesserede ansøgere skal opfylde.

3) Interview kandidater ansigt til ansigt, før du træffer beslutninger om ansættelse.

For at vælge den rigtige barnepige, er det vigtigt at du lytter til din mavefornemmelse og udforske alle mulighederne, inden du tager en beslutning. Det er trods alt dine børn der er tale om, og det er vigtigt at der er tillid og respekt, samt en god relation mellem børn og barnepige, men også mellem dig og barnepigen.

Benyt dig af de forskellige muligheder

Der er som sagt flere måde at finde barnepiger på. Mange bruger et bureau, men i de senere år er der også poppet en masse internetportaler op, blandt andet findbarnepige, som er en dansk portal, der skaber kontakt mellem forældre og barnepiger. Hvis det lyder som en mulighed for dig – Find en barnepige her.

Uanset hvilken metode du benytter dig af, til at finde en barnepige til dine børn, så er det de samme ting du skal huske på. Fremfor alt er tillid det vigtigste, men også hvorvidt personen har erfaring. Det kan være svært, hvis de ikke har det, da der kan være mange ting ved børn, som vi tager for givet, som en person der ikke er vant til børn, vil kunne genkende.

Vigtigt at huske på

Et sidste godt råd herfra, vil være at lade børnene møde de potentielle barnepiger, inden en beslutning om ansættelse tages. Det vil give børnene mulighed for at skabe en relation til vedkommende, men også give dig en mulighed for at se barnepigen an, og se hvordan vedkommende interagerer med dine børn, og griber eventuelle problemer eller konflikter an. Hvis det går godt, så aftal et nyt møde nogle uger senere, og se om relationen og interaktionen er den samme, eller om det bare var tilfældigt.

Vi ved det er svært at overlade sit barn til folk man ikke kender, men hvis du følger dit instinkt, og vores gode råd, så vil det gøre det til en meget bedre oplevelse.

Share.

About Author

Comments are closed.