Bliv klar til høst sæsonen

0

Om du arbejder for de helt store landbrugskompagnier eller blot er den lokale landmand, er høst sæsonen en afgørende tid. Vejr forholdene og de naturlige udfordringer, kan man desværre ikke påvirke, men dette er ikke ensbetydende med, at man ikke kan forberede sig. Uanset hvad, er det vigtigt at maskineriet er i tip top stand, så man får den bedste start med hensyn til høsten.

Køb nyt tilbehør

Traktoren er selvfølgeligt altafgørende indenfor høsten, det kan koste én dyrt, hvis den pludseligt bryder ned, derfor er det også her, man først og fremmest skal ligge sit fokus. Reservedele kan være dyre, især hvis der er brug for dem hurtigt, derfor bør man starte med at udskifte de gamle dele og investere i nyt tilbehør fx:

  • Traktorfræser, en traktorfræser benyttes til at blande materialer til såning, den sørger for en markant tidsbesparelse i forhold til at blande materialerne i hånden og kommer i forskellige størrelser og dybder.

  • Kartofelmaskiner, den bruges til at plante kartofler til næste års brug ved en hurtig og effektiv metode, mange kartoffelmaskiner har også et indbygget gødningssystem, så kartoflerne får de bedst mulige forhold.

  • Trimmer, der som navnet hentyder til sørger for at trimme fx græs hurtigt og simpelt. Ved at bruge den slipper man for at benytte en tung buskrydder.

Udskift slidte dele

Hvis du er i tvivl, om du skal udskifte dele, bør du lytte efter traktorens lyde. Slidtegn kan komme i form af knirke lyde eller en løs rem og/eller kæde. Hvis du oplever nogle af disse tegn, bør du straks undersøge delen og kraftigt overveje udskiftning.

Startere og generatorer bør have kulbørster af høj kvalitet og holdere af plast, så du undgår kortslutninger. Der findes også forskellige typer remme, den ideelle slags for at undgå unødvendig stilstand er elastomerblandinger med stærke dækbaner, da disse er fleksible og meget holdbare.

Share.

About Author

Comments are closed.