Derfor skal du spille computerspil i din arbejdstid

0

Ny og banebrydende forskning blåstempler computerspil i arbejdstiden. Det ser ud til, at fem minutters pause for at spille et computerspil kan være med til at forebygge stress på jobbet. Det er en overraskende nyhed, at et spil på mobilen har en mere målbar effekt end at foretage traditionelle meditationsøvelser eller almindelige pauser.

computerspil

Der er godt nyt til alle, der godt kan lide at spille et spil online på mobilen eller på computeren, for et helt nyt studie har påvist en gavnlig effekt ved at spille et spil undervejs på arbejdsdagen. Det er et nyt amerikansk studie foretaget på University of Central Florida, der har forsøgt at klarlægge, hvordan vi bedst muligt klarer os igennem en stressende arbejdsdag uden at gå ned med flaget. Det var et overrasket hold af forskere, der fandt ud af, at fem minutters pauser med computerspil i løbet af en arbejdsdag, får os til at koble bedst af – ihvertfald sammenlignet med meditation. Vi forebygger bedst stress ved at få hjernen til at slappe af og tænke på noget helt andet i en travl hverdag, og her ser computerspil ud til at være en mulig og konstruktiv løsning. Langt bedre end redskaber som afslapningsøvelser.

I alt testede forskerholdet bag den nye undersøgelse 66 testpersoner. De undersøgte hvordan hjernen reagerer på forskellige typer af pauser på arbejdsdagen.Testpersonerne blev inddelt i tre grupper, og hver gruppe i testen fik fem minutter til at afkoble fra arbejdsdagen. Den første gruppe blev bedt om at sidde helt stille i et kantinerum, mens det andet hold blev instrueret i at lave nogle basale afslapningsøvelser. Den sidste gruppe blev bedt om at spille et simpelt computerspil.

Det overraskende ved resultat var, at de deltagere, der blev bedt om at sidde stille i et kantinerum, endte med at føle sig mindre engagerede i deres efterfølgende arbejde. Dette ledte til flere bekymringer omkring de foreliggende abrjedsopgaver. Den gruppe der blev bedt om at lave afslapningsøvelsen fik overordnet set færre negative tanker, men de oplevede ikke noget deciderede positive effekter af øvelsen. Den gruppe, der vandt på pausen, var altså den gruppe, der spillede computerspillet. De havde faktisk vendt deres mindset i løbet af de fem minutter – de kom tilbage til jobbet med positiv energi og et fornyet drive.

Michael Rupp, som er ph.d.-studerende på forskningsprojektet, er ikke i tvivl om, at det er nødvendigt at koble af i en stresset hverdag. Vi er nødt til at genoplade vores batterier undervejs på arbejdsdagen. Nu kan forskningen altså dokumentere, at vi kan nyde godt af at genoplade vores batterier ved en god og underholdende aktivitet som for eksempel et simpelt computerspil. Undersøgelsen viste, at det var den absolut mest effektive måde at fjerne hjernens fokus fra arbejde og opnå fornyet energi.

Det er naturligvis godt nyt for alle spilleglade mennesker, at forskningen nu har fundet frem til, at det faktisk gavner medarbejderne at nappe et spil undervejs på arbejdsdagen. Kunne det ikke være himmelsk, hvis danske arbejdspladser tog forskning til sig og muliggjorde, at man kunne spille et spil Minecraft, Spin & Go max eller Tetris og faktisk få løn for det? Man har jo lov til at drømme…

Share.

About Author

Leave A Reply