Er du også vild med gin?

0

Gin er en af de meste populære former for spiritus, og det er ikke uden grund. Den sofistikerede drik stammer fra Holland, men navnet ”gin” kommer fra det franske ord ”genièvre”, der betyder enebær. Enebærsmagen er også kendetegnet for gin. Overalt i verden holdes der gin-festivals, og spiritussen har også en række mærkedage. Både den 9. april og den 19. oktober betegnes som international Gin & Tonic dag. Den anden lørdag i juni hvert år er det World Gin Day. Køb din næste gin på Uhrskov Vines webshop og find et udvalg af over 200 forskellige gins.

Gin er fremstillet på en metode, der minder om te-brygning. Basen er en smagsneutral væske, der brygges med forskellige urter, blomster og planter. Disse smagsgivere kaldes botanicals. Smagen kan udvindes på mange forskellige måder, men der er særligt tre metoder, der er populære:

  1. Ved Pot Still-destillering koges de valgte botanicals i en stor gryde med væsken. Dampen herfra nedkøles i en anden potte og bliver herefter til ginessens.
  2. Med Carterhead-destillering hænger man de valgte botanicals i en kurv i toppen, som afgiver smag, når den dampende alkohol kommer op til dem.
  3. Ved den tredje metode tilføres smagen ved vakuum. Her koges ginen ved lav temperatur.

4 klassiske gin-drinks – og en enkelt ny

  1. Gin & Tonic er den største gindrink over dem alle. Gin og tonicvand går rigtig godt sammen og kan mikses på et utal af måder.
  2. Dry Martini er også en sand klassiker, men en velbevaret hemmelighed. Opskriften stammer nemlig tilbage fra 1896, og de originale forhold har aldrig været kendt.
  3. Tom Collins har en frisk smag af citron og sød af sukkerlage. Drinken er lemonadeagtig og frisk, men findes i dag i et væld af udgaver.
  4. Negroni stammer fra Italien og er forholdsvis nem at lave, da den anvender lige dele gin, vermouth og campari.
  5. Gin Hass er lavet af en dansk bartender, og den er populær i det danske bar-landskab. Det søde mangosirup komplimenterer den friske lime og lemon sodavand perfekt.

Den perfekte Gin & Tonic

Den perfekte Gin & Tonic er en smagssag. Med de mange forskellige gins og tonics der findes, er det en jungle at finde ud af. Ikke desto mindre er det en spændende jungle, der byder på massere af smagsoplevelser og nørderi.

Tonic blev opfundet af britiske soldater i 1700-tallet. I Indien spiste de britiske soldater kinabark for at forebygge malaria og andre sygdomme. Kinabarken smagte meget bittert, og derfor blandede de den op med vand og sukker – og af og til gin. Heraf kom Gin & Tonic.

Den perfekte Gin & Tonic er starter med det ideelle blandingsforhold. Der er uenighed om, hvorvidt det er 2 eller 3 dele tonic til 1 del gin, men det er en smagssag. Herefter skal man vælge den rigtige gin ud og dertilhørende tonic. Her er der et væld af muligheder og mange nuancer at gå efter. Vælg også den rigtige garnish, der kan gøre en verden til forskel for din drink. Massere af is er vigtigt for at din drink bliver rigtig god.

Share.

About Author

Leave A Reply