Pizza er en klassisker og er for længst blevet integreret i det danske køkken. Det er et hit blandt alle aldersgrupper, og det er nemt og sjovt at lave. Det vigtigste, når man laver pizza, er selvfølgelig at have den helt rigtige opskrift på en dej. Hvis du er på udkig efter en lækker måde at lave pizzadej på, så kan du se her.
Selvom pizza altid går rent hjem, kan det dog blive en anelse ensformigt, hvis man altid holder sig til den samme topping. Er du og familien vilde med pizza, så kan det nemt gøres mere spændende ved at udvide horisonten i forhold til fyldet. Herunder kan du få inspiration til, hvordan du kan forny dine pizza-opskrifter.
5 forskellige toppings, der kan peppe din pizza op
- Dåsetun og rodfrugter.
Vil du gøre pizzaen lidt sundere, så kan du for eksempel prøve en opskrift med rodfrugter og tun. Det lyder måske en anelse underligt, men det fungerer. Fordel tynde skiver af rodfrugter som for eksempel pastinak eller knoldselleri og bag pizzaen. Når den er færdig kan du fordele din tun på pizzaen eventuelt med lidt frisk spinat. - Pesto, stegte svampe og nødder.
Pizza behøver ikke nødvendigvis at være fyldt med masser af kød. Du kan sagtens lave kreative toppings uden storforbrug af peperoni eller bacon. Lav pizzadejen og bag den som du plejer. Derefter kan du smøre pestoen ud og fylde de stegte svampe og knuste nødder ud over. - Kogte kartofler og hytteost.
Hvis du gerne vil bruge dine kartoffelrester fra aftensmaden fra dagen før, så kan du jo blot putte den på en pizza. Hæld eventuelt en smule olie over dem, så de bliver sprøde i ovnen. Er du træt af tomatsauce og ost i strimler, så kan du bruge hytteost som erstatning for et lækkert resultat. - Figner og rosmarin.
Pizza behøver ikke kun at være en hovedret. Det fungerer faktisk også ganske godt som en dessert. Prøv med søde frugter som figner eller pære og tilføj rosmarin, som har en kraftig smag til retten for flere nuancer. - Æbler og karamel.
Du kan nemt gøre din pizza endnu sødere ved at bruge den klassiske kombination af æble og karamel. Skær tynde skiver æble ud og bag det sammen med dejen. Du kan med fordel putte lidt kanel på for ekstra sødme. Put din karamelsauce på, lige efter du tager den ud af oven, og så er den klar til at blive serveret.
Gem lidt til madpakken
Rester af pizza er også meget praktiske at have med i madpakken. Det er som regel meget lækkert at sætte tænderne i et stykke pizza – også selvom det er koldt. Du kan også tage en smule af dejen fra og gemme det til at lave pizzasnegle og små pizzabrød, som er nemme at pakke ned og tage med sig. På denne måde har du både lækker aftensmad og frokost.