Du skal have nyt tag – hvad skal du vælge?

0

Når der skal nyt tag på huset eller det nyopførte hus, så kan det være rigtig svært at beslutte sig. Der er mange muligheder, men det der er vigtigt at have for øje, det er både prisen, holdbarheden på taget, og hvilket udseende du gerne vil have på dit hus. Derudover kommer det også an på, hvilken tagform dit tag har, det er ikke alle tagformer, der kan bærer alle tagtyper.

Tagpap er et hit

Et af de meget populære tagtyper er tagpap. Det er et nemt materiale at arbejde med og kan derfor også give en stor frihed rent arkitektonisk. Tagpap kan nemlig bruges til lidt mere utraditionelle tagformer. I udgangspunktet så må tagpap bruges på alle huse, men du skal dog være opmærksom på om, der er nogle regler i dit nabolag, der gør at du ikke må bruge tagpap.

Holdbarheden af tagpap

Tagpap kan holde ca. 50 år, hvis det er under optimale og normale omstændigheder. Det der afgør levetiden er:

  • Materialevalget
  • Underlagets hårdhed og kvalitet
  • Hvordan arbejdet bliver udført
  • Hvordan taget fastgøres
  • Hældningen på taget
  • Hvor god du er til at vedligeholde dit tag

Tagpap.dk kan du finde tagpap af høj kvalitet, og hvor der tilbydes 15 års produktgaranti. For at sørge for at tagpappet får så lang en levetid som muligt, så er det vigtigt at vedligeholde taget. Den måde du gør det på er ved at tjekke taget en gang om året, og se om tagpappet har sluppet nogle steder. Hvis det har det, så er det vigtigt, at du får det repareret.

Må du selv lægge et tag af tagpap?

Der er ingen regler om, hvem eller hvordan tagpaptag skal lægges. Vil du gerne have nyt tag på dit hus, så kan det dog være en fordel at alliere sig med en professionel, så du er sikker på, at det bliver udført korrekt. Er det derimod på dit skur eller garage, så kan du lettere selv gøre det. Inden du giver dig i kast med det, så skal du vide, at det ikke er ufarligt at brænde tagpap på dit tag. For at brænde taget på så kræver det en stor flamme, og denne flamme kan altså medføre brandskader. Derudover kan det være rigtig svært at styre banerne af tagpap, så de ligger lige. Hvis der er skorsten, eller andet som skal have tagpap rundt om sig, så kan det være svært at gøre det pænt, hvis ikke du har prøvet det før. Det er netop her, at det er vigtigt, at det bliver udført korrekt, så det ikke ødelægger taget, fordi der kommer fugt ind og derved minimerer levetiden. At arbejde med tagpap er også meget tungt, da en rulle vejer 40 kg. Ved at have det i mente, så kan du enten vælge at kaste dig ud i det selv eller vælge at tage fat i en professionel, der kan hjælpe dig.

Share.

About Author

Leave A Reply