Få styr på haven én gang for alle

0

At omlægge haven kan lyde som en stor og dyr affære, men det behøver ikke være en uoverskuelig opgave at optimere arealet omkring dit hus. Del arealet op i sektioner, og tag dem én af gangen. Ligegyldigt om du gerne vil lægge meget energi i en flot have eller hellere vil nyde synet af en simpel have med så lidt havearbejde som muligt, kan du skabe de optimale rammer for haven ved at få styr på belægningssten og støttemure først. Herefter er der frit spil til at skabe din drømmehave med valg af blomster, buske eller frugttræer. Denne guide er derfor til dig, der sjældent har købt belægningssten, fliser eller plantesten, men alligevel gerne vil skabe fundamentet til en flot have.

Billige belægningssten og fliser til terrassen

Terrassen skal gerne være et sted, hvor det er hyggeligt at opholde sig med en god bog eller blot nyde solstrålerne sommeren igennem. Som belægning til terrassen kan du vælge belægningssten eller fliser. Forskellen ligger i størrelsen, der skiller ved formatet 30 x 30 cm. Ønsker du dette format eller større, skal du altså gå på udkig efter fliser til terrassen. Her vil vi dog se nærmere på belægningssten, der med det typiske format på 14 x 21 cm, er en klassiker på danske terrasser. Den mest anvendte belægningssten er Herregårdsstenen, som er en rustik belægningssten med slåede kanter. Også Bondesten, Nybrosten og SF-Klostersten er gode valg som belægningssten til din terrasse. Til terrassen eller små havestier er det nok at vælge en tykkelse på 5 eller 6 cm, for at få en belægning, der holder i mange år.
Hvis du er i gang med en større omlægning af haven, kan det dog være rart, ikke at skulle bruge hele budgettet kun på terrassen. En måde at få billige belægningssten på, er ved at købe dem online. I dag kan du bestille billige belægningssten og fliser på nettet, og få dem leveret i din indkørsel. Belægningsstenene bliver leveret på paller, klar til at lægge. Flere steder tilbyder gratis levering, hvis der handles for et bestemt beløb. Du kan eksempelvis købe billige belægningssten på www.easy-stone.dk.

Opbyg en flot støttemur

Et andet element i haven, som heller ikke må overses er en støttemur. Er din have f.eks meget skrantet, kan det være en fordel, at opdele den i niveauer. Til det kan benyttes såkaldte plantesten eller støttemursblokke.  Faktisk kan du opbygge en støttemur ved alle steder, som falder eller stiger i niveau, også ved din indkørsel, hvor det kan se dekorativt ud med plantesten langs kanten. Plantesten type 8 er en meget alsidig plantesten med to hulrum, hvori der kan plantes blomster eller andet. Skal du opbygge en flot støttemur, er det dog vigtigt, at være opmærksom på hældning, og det tryk, som kommer fra jordmassen.

Planlægning og udvalg af belægningssten

Med god planlægning, og et realistisk bud på forbrug af tid kan I lægge en slagplan for hvordan haven skal forvandles. Pas på ikke at gabe over for meget. Søg efter billige belægningssten online, og få masser af inspiration, så er I allerede i gang!

Share.

About Author

Leave A Reply