Fordelene ved et nyt stråtag

0

Et stråtag er en gammel tagtype, der er lagt af strå og rør materiale. Der findes stadig mange ældre huse med stråtage i dag. Mange tage har dog brug for en fornyelse af flere grunde. Et nyt stråtag er nemlig af højere kvalitet, holder i længere tid, er mere energivenligt og er endda miljøvenligt samtidig med at der ikke er behov for den store vedligeholdelse i tidens løb. Du får således et hus med et smukt og gammeldags udtryk samtidig med at du får et langtidsholdbart og energivenligt tag.

Der findes altså mange fordele – og mange gode grunde til at få lagt et nyt stråtag på et ældre hus.

Langtidsholdbart stråtag

De fleste huse med stråtag i dag er af ældre dato, og stråtagene har dermed allerede holdt i meget lang tid. Stråtage kan i gennemsnit holde mellem 30 og 50 år, men der er mange faktorer, der spiller ind på, hvor lang tid et stråtag i virkeligheden kan holde. Dårlige udluftningsvaner blandt beboerne i huset, en forkert konstruktion af taget (for eksempel et tag, der ikke er ventileret) og husets beliggenhed i vindblæste steder kan i høj grad betyde, at stråtaget holder i kortere tid end gennemsnittet. Et nyt stråtag giver således ikke bare huset et æstetisk løft, men sørger også for, at taget igen kan holde i lang tid fremover.

Behageligt indeklima hele året rundt

Et nyt stråtag sørger for, at du har et behageligt indeklima i dit hjem hele året rundt. Et stråtag holder nemlig effektivt på varmen i vintermånederne. På den måde får du et dejlig varmt hjem, hvor du kan hygge med familien samtidig med at du sparer en god sjat penge på varmeregningen. Et nyt stråtag lader dog også huset stå køligt om sommeren, så du ikke bor i en sauna og dermed ikke skal tænke på air condition eller lignende. Et stråtag sørger altså for en behagelig temperatur året rundt, så du aldrig skal frygte hverken at fryse eller at svede i dit eget hjem.

Miljøvenlig løsning

Nyt stråtag bliver i dag lavet og lagt med udelukkende miljøvenlige materialer. Et stråtag indgår nemlig i naturens eget økosystem og belaster derfor ikke miljøet, som så mange andre materialer i dag kan gøre. Et nyt stråtag er også lettere at passe end så mange andre tage. Nye stråtage kræver nemlig ikke den store vedligeholdelse og holder alligevel i mange år.

Share.

About Author

Leave A Reply