Gode råd til dig, der overvejer at tilbygge

0

Hvad end der er tale om en tilbygning af et haveskur, en udestue eller måske en altantilbygning til overetagen på dit hus, er der nogle væsentlige råd, man bør overveje ekstra omhyggeligt, inden man går i gang med byggeplanerne. Læs med nedenfor, hvor vi har listet en række gode råd op i forbindelse med tilbygninger.

Det bør du overveje, inden du bygger til

Tag et kig på økonomien
Inden du vælger at bygge til på din bolig eller på grunden, bør du tage et kig på dit privatbudget og eventuel en snak med din bank, hvis det er en større tilbygning.

Tilbygning vs. boligbehov
Inden du vælger at bygge til, er det væsentligt også at overveje, hvilke behov, der bliver dækket ved at vælge den slags tilbygning. Er det et stort ønske og behov med den tilbygning, eftersom der måske kommer familieforøgelse eller omvendt, hvis børnene flytter hjemmefra? Der kan være flere parametre i spil.

Funktionstilfredshed
Hvorledes opnår tilbygningens funktion din egen tilfredshed ved endt projekt? Hvad skal tilbygningen bruges til? Er det et helårligt opholdsrum, hvor der er brug for opvarmning? Skal der opbevares store maskiner og møbler? Nogle væsentlige spørgsmål man bør stille sig selv.

Haven og nabostrid
En tilbygning kan godt gå hen og skabe nabostrid, hvis det er en stor én af slagsen, eller hvis man ikke lige har vendt den med sin kære nabo. Hav derfor både styr på de juridiske byggeregler og den gode relation mellem naboerne.
En tilbygning kan ligeledes vise sig at optage meget af havens plads, hvorfor du bør overveje, hvor stort et stykke af haven du ønsker at inddrage, så du stadigvæk bevarer det nødvendige udeareal.

Håndtering af tilbygningen

  • Start med at lave et udkast, der rummer dine forventninger og ønsker til tilbygningen. På samme vis bør du notere ned, hvad der skal bruges til tilbygningen i form af funktion, størrelse, arbejdskræft og materialer.
  • Vær realistisk i din tidsplanlægning. Alt efter størrelse tager tilbygningsprojekter lang tid, og de kræver tid at få gravet op til, støbt og opsat samtidig med, at det hele skal kombineres og struktureres med flere forskellige faggrupper.
  • Det kan være en rigtig god idé at kontakte en entreprenør, der kommer ud og kigger på tilbygningsplanen og tager en snak med dig om, hvorledes den konstruktive afstemning skal høre til.
  • Lav sammen forskellige tegninger og skitser over projektet.
  • Alt efter størrelsen på tilbygningen, kan det kræve, at man indhenter en tilladelse fra kommunen. Efter den 1. juli 2017 er der blevet reguleret i byggereglerne, hvilket vil sige, at tilbygninger under 50 kvm ikke behøver yderligere tilladelse inden start.
Share.

About Author

Leave A Reply