Går du nok ture med din hund?

0

Det er almen viden som hundeejer at være bevidst om, at hunden jævnligt har brug for at blive luftet. Og som hundeejer er du sikkert også opmærksom på, hvornår din hund har brug for at komme ud. Men ved du, om du gør det på den rigtige måde?

 

Nøglen til en glad hund

En hund giver masser af glæde og spreder også masser af glæde omkring sig, men den kræver også en del. Som hundeejer er du derfor forpligtet til at lytte til din hunds signaler og tage dig af den. Og derfor er det en daglig beskæftigelse og en stor tidsrøver at være hudenejer – men en skøn en af slagsen!

En hund har ligesom mennesker brug for at blive aktiveret og få noget motion. Det er derfor vigtigt, at den kommer ud på en gåtur hver dag og også gerne flere gange om dagen. En hund skal faktisk bevæge sig mellem en til to timer hver dag og det uanset, hvilken race der er tale om. Og hvis du som hundeejer eller hundelufter lader gåturen gå forbi et område, hvor hunden kan gå med lang snor eller endnu bedre blive sluppet helt fri, så får hunden langt mere ud af turen.

Under en gåtur får hunden frigjort en stor del af sin energi, idet den er i konstant bevægelse. Og som ved mennesker er motionen med til at forebygge fedme og dermed også en lang række forskellige livstilssygdomme. Adfærden forbedres desuden, idet den stimuleres og ikke blot lades alene indendørs, hvilket ofte kan føre til, at den begynder at kede sig og dermed bliver opfindsom. Det er i sådanne situationer, at den for eksempel begynder at bide i møbler eller gø ukontrolleret. En gåtur med hunden er derfor ikke kun godt for hundens helbred men også for dens opdragelse.

Som en ekstra bonus får du som hundeejer også selv motion ud af hundeluftningen.

Det er dog også vigtigt, at du som hundeejer ikke overstimulerer din hund, da den også har brig for hvile. Nøglen til en glad og velfungerende hund er derfor en afbalanceret og harmonisk hverdag.

 

Få mest ud af gåturen

For at forbedre gåturen har din hund måske fortjent en godbid eller et nyt stykke legetøj, som begge er midler, der kan være med til at øge hundens stimulus. Du kan læse mere om godbidder og legetøj til hunde her.

Share.

About Author

Leave A Reply