Test dig selv for COVID-19 derhjemme

0

Ønsker du at værne om dine nærmeste under pandemien, bør du teste dig selv jævnligt – eller i det mindste før, du tager til et større socialt arrangement. Faktisk er det en god idé at lade dig teste tit, også selvom du er færdigvaccineret. Selv de bedste vacciner giver ikke 100 % beskyttelse, og af den grund gør du klogt i at teste dig selv af og til for at være bare nogenlunde vis på, at du ikke er smittet.

Find hjemmetest

Svært er det ikke at finde et produkt til hjemmetest på nettet. Men da efterspørgslen på dem kan svinge kraftigt, gør du klogt i at skaffe flere ad gangen. Husk at skaffe testsæt, der er godkendt til at blive brugt i hjemmet, uden sundhedsfagligt personale er til stede. Du kan finde antigentests til test for COVID-19 som sæt, der kræver næsepodning. Testsæt har vejledninger, så du ved, hvad du skal.

PCR-tests er mere præcise

Generelt er PCR-tests bedre end antigentests, så ved mistanke om smitte med COVID-19 bør du vælge PCR-test over hjemmetests, når du har mulighed for det. Hjemmetests er nemlig ikke lige så præcise som en PCR-test, men de er praktiske, når du ved, du har været i nærheden af en smittet, og du ikke har tid til at møde op for at blive podet. Med hjemmetests får du et rimeligt sikkert svar.

Hurtigt testsvar

Hvor hurtigt går en hjemmetest? Ofte skal du kun vente et kvarter til 20 minutter, før du får svar på en hjemmetest. Det gør det meget let at teste dig selv på farten, når du lige har en halv time for dig selv. Overvej derfor at have hjemmetests enten i tasken eller hjemme i medicinskabet – for så kan du hurtigt blive klar over, om du gør klogt i at blive hjemme fra en fest, eller om du kan tage af sted.

Share.

About Author

Leave A Reply