Gode råd til en bedre mundhygiejne

0

For de fleste er både tandbørstning og generel mundhygiejne en naturlig del af både morgen- og aftenrutine. Det er dog ikke det eneste, der skal være i fokus. Det er også vigtigt, at du husker på regelmæssige besøg ved tandlægen, hvor du skal undersøges for huller mv.

Det er vigtigt at sikre en god mundhygiejne. Hvis du har interesse i dette (og det bør du have), finder du her på siden en række gode råd til en bedre mundhygiejne.

1. Børst tænder regelmæssigt

Det er vigtigt, at du børster dine tænder regelmæssigt. Derfor skal du børste dine tænder både om morgenen og om aftenen. Det er dog ikke nok, at du børster dine tænder to gange om dagen. Regelmæssige besøg ved din tandlæge er naturligvis også en nødvendighed.

2. Drik rigeligt med væske

Det er også vigtigt at drikke godt med væske, da du skal bevare fugtigheden i munden. Det kan nemlig være med til at give mundtørhed. Det kan både være irriterende, men kan dog også være svært at komme til livs. Er det noget, der er et stort problem for dig, så er det faktisk muligt at købe kunstigt spyt på apoteket.

Mundgel er særligt velegnet til lindring af mundtørhed om natten. Har du et større behov for lindring i løbet af dagen, er det spray og mundskyllemiddel, der er bedst. Der findes dog også flere typer af tyggetabeletter, sukkerfrit tyggegummi eller pastiller, der ligeledes kan være behjælpelige i denne sammenhæng.

3. Tager du inhalationsmedicin?

Hvis du tager inhalationsmedicin, så er det også noget, du skal være opmærksom på ift. din mundhygiejne. Fx kan binyrebarkhormon forøge risikoen for mundsvamp. Derfor er det vigtigt, at du børster tænderne og skyller munden, når du har taget din medicin. Opbevar gerne din tandbørste og din medicin sammen.

4. Også vigtigt at pleje læberne

Det er langt fra alle, der husker dette, men det er faktisk også vigtigt at huske, at læberne skal plejes. Sarte, tørre og sprukne læber kan nemlig være til stor gene. Dertil er det faktisk også en del af mundhygiejnen. Vil du gerne pleje dine læber, så kan det gøres med vaseline, læbepomade og -balsam eller fugtighedscreme.

5. Brug en elektrisk tandbørste

Når du børster tænder, så fjerner du bakterier fra dine tænder. Derfor skal det også gøres ordentligt. Det gør du bedst med en elektrisk tandbørste, da den børster dine tænder i cirkulære bevægelser, hvilket giver det bedst mulige resultat. Derfor er det en god idé, at du skifter den manuelle tandbørste ud med en elektrisk.

6. Husk regelmæssige besøg ved tandlægen

Der er mange, der tror, at der kun er behov for at aflægge deres tandlæge et besøg, hvis de har ondt i deres tænder. Sådan er det dog slet ikke. Det er vigtigt, at du sørger for at besøge din tandlæge i ny og næ, så du kan blive forsikret om, at det hele er i den skønneste orden

Her handler det selvfølgelig om at finde en professionel tandlæge. Bor du fx i Slagelse, så skal du finde den bedste tandlæge i Slagelse, så du er garanteret at professionelt resultat.

Share.

About Author

Comments are closed.